21 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke

21 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın da olduğu 21 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı. Toplam 43 dosya bulunduğu belirtildi.

CHP’li ve HDP’li 21 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için savcılar tarafından hazırlanan fezlekeler, TBMM başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

21 vekil arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de var. Toplam 43 dosya var.

Dokunulmazlığının kaldırılması istenen HDP milletvekilleri şöyle: Batman Milletvekili Feleknas Uca, Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir, Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul.