2022 yılında patronlara 579 milyar TL'lik teşvik

2022 yılında patronlara 579 milyar TL'lik teşvik

Bakan Varank, "Özel sektörü, ekonomik büyümenin lokomotifi olarak görüyoruz" dedi.

Aralık ayına ilişkin teşviklerin Resmi Gazete'de yayımlanması ile yıl boyunca patronlara sağlanan imtiyaz da ortaya çıktı. Bakan Mustafa Varank, "579 milyar liralık yatırımın önünü açtık" dedi.

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, patronlara 2022 yılında verilen teşviklere ilişkin veriler de ortaya çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanan listeye göre Aralık 2022'de patronlara 84,6 milyar TL'lik teşvik verildi.

Aralık ayı ile birlikte "yatırım" adı altında patronlara aktarılan para da ortaya çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bakanlık bünyesinde verilen teşvikler Bakan Mustafa Varank tarafından değerlendirildi. 

"2022 yılında düzenlediğimiz 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar TL'lik yatırımın önünü açtık" diyen Varank, 2021 yılına göre düzenlenen belge sayısının yüzde 8 arttığını belirtti.

DHA'nın aktardığına göre Varank, öngörülen "yatırım" miktarının ise yüzde 43 oranında attığını söyledi.

'ÖZEL SEKTÖRÜ, EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ OLARAK GÖRÜYORUZ'

Patronlara yönelik imtiyazlar içeren teşvikler ile ortaya çıkan tablonun, yatırımcıların Türk ekonomisine olan güvenini gösterdiğini savunan Varank, "Özel sektörü, ekonomik büyümenin lokomotifi olarak görüyoruz. Devletin öncülüğünde özel sektörü destekleyerek yatırımların önünü açmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA