2020'nin ilk MGK toplantısı yapıldı: Saray'ın ana gündemi İdlib

2020'nin ilk MGK toplantısı yapıldı: Saray'ın ana gündemi İdlib

4,5 saat süren 2020'nin ilk MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Erdoğan başkanlığında yapılan ve 4,5 saat süren MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride “Ülkemizin, özellikle Suriye’de etkin olan devletler ile varılan mutabakatlara rağmen, İdlib başta olmak üzere Suriye’nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçlerimizi ve sivilleri hedef almaya devam eden terör saldırılarına karşı gereken ilave tedbirleri alma konusundaki kararlılığı bir kez daha vurgulanmıştır” denildi.

2020 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı. AKP’li Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona 4,5 saat sürdü. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, “İdlib'de sivillere saldırılara karşı ilave tedbirler alınacağı”, “Libya'da ateşkes çabalarının destekleneceği” öne sürüldü.

ABD-İRAN GERGİNLİĞİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İran arasındaki gerginlikle ilgili de taraflara sağduyu ve itidal çağrısı yapıldı.

ABD'NİN 'ORTADOĞU BARIŞ PLANI'

ABD'nin ‘Ortadoğu barış planı’ ile ilgili olarak da "Çözümün ancak 1967 sınırları esas alınarak başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve bitişik bir Filistin devletinin kurulması ile mümkündür" ifadelerine yer verildi. 

DEPREM KONUSU

Toplantıda ayrıca Türkiye'deki son depremlerin de ele alındığı iddia edildi. Bildiride "Ülkemizin afete hazırlık çalışmaları yeniden değerlendirilmiştir" denildi.