2019'da 49 gazeteci katledildi

2019'da 49 gazeteci katledildi

RSF, gazetecilere yönelik şiddete ilişkin raporunu açıkladı. Raporda, bu yıl dünya çapında 49 gazetecinin mesleki sebeplerden dolayı öldürüldüğü belirtildi.

İleri Haber

RSF, bu yıl dünya çapında 49 gazetecinin mesleki sebeplerden dolayı öldürüldüğünü açıkladı. RSF raporunda ayrıca, 389 gazetecinin tutuklu olduğu, 57 medya çalışanının ise rehin alındığına dikkat çekildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF); gazetecilere yönelik şiddete ilişkin raporunu açıkladı. Raporda, bu yıl dünya çapında 49 gazetecinin mesleki sebeplerden dolayı öldürüldüğü belirtilirken, 389 gazetecinin tutuklu olduğu, 57 medya çalışanının ise rehin alındığı kaydedildi.

Raporda, Gazeteciliğin tehlikeli bir iş olduğu hatırlatılırken, son 16 yılda ölen basın emekçilerinin sayısının en düşüğünün bu yıl yaşandığının altı çizildi.

SURİYE VE MEKSİKA LİSTE BAŞI

Mesleki faaliyetleri sebebiyle öldürülen gazeteci listesinin başında Suriye ve Meksika yer aldı. Bu iki ülkede 10 gazeteci hayatını kaybetti. Raporda, son 10 yılda toplam 941 basın çalışanının öldürüldüğü vurgulandı.

389 GAZETECİ VE MEDYA ÇALIŞANI HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Cezaevine konulan gazetecilere de değinilen rapora göre, dünya çapında, 2019 yılı içinde şu ana dek 389 gazeteci ve medya çalışanı yaptığı işten dolayı hapis cezasına çarptırıldı. Yine rapora göre, Türkiye’de ise bu sene 25 gazeteci daha cezaevine konuldu.

DAHA FAZLA