2019 Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi Hazine'ye devredildi

2019 Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi Hazine'ye devredildi

Milli Piyango İdaresi'nden yapılan açıklamada ''70 Milyon TL ikramiyeli Milli Piyango bileti zaman aşımına uğramıştır'' denildi.

2019 yılbaşı ikramiyesinin isabet ettiği Milli Piyango bileti tahsil edilmeyince ikramiye Hazine’ye devredildi. Milli Piyango İdaresi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgide ''70 Milyon TL ikramiyeli Milli Piyango bileti zaman aşımına uğramıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Milli Piyango'nun 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 70 milyon liralık büyük ikramiye, İstanbul Üsküdar'da seyyar bayi Ali Özçalımlı'nın sattığı '7615536' numaralı tam bilete isabet etti. Aradan tam olarak 365 gün geçmesine rağmen 70 milyonluk ikramiye hala talihlisine ulaşamadı. Milli Piyango İdaresi ise kazananın her an parayı almaya gelebileceği hesaba katarak parayı hazır tutmuştu.

TAHSİLAT İÇİN SON GÜN 31 ARALIK

Süresinde alınmayan ve zaman aşımına uğrayan ikramiye tutarları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aktarılıyor. Tahsilat için zaman aşımı ise çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl.