20 saat sonra konuşan Erdoğan, 'damadın' istifasını görmezden geldi!

20 saat sonra konuşan Erdoğan, 'damadın' istifasını görmezden geldi!

Albayrak’ın paylaşımına ilişkin konuşmayan Erdoğan, dış ülkelerdeki son durumlara, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına değinirken, AB'yi “İslam düşmanlığı” ile suçladı.

İleri Haber

Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına değinmedi. 20 saate yakın süredir iktidardan konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün akşam saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden yaptığı istifa açıklaması üzerinden 20 saat sonra 12. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu.

Albayrak’ın paylaşımına ilişkin konuşmayan Erdoğan, dış ülkelerdeki son durumlara, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına değinirken, Avrupa Birliği’ni (AB) “İslam düşmanlığı” ile suçladı.

Erdoğan, büyükelçilere ise “2053 ve 2071 vizyonun gerçekleşmesinde sizlerin yapacağı katkılar önem taşıyor. Ülkemiz eski dönemin alışkanlıklarıyla geleceğini inşa edemez. Devlet bürokrasinin de değişmesi kaçınılmazdır. Son 18 yılda ciddi bri paradigma değişikliğine gitmiş bulunuyoruz. Devletimizin kapılarını etnik kökeni, siyasi görüşü ne olursa olsun sonuna kadar yaklaşma talimatı verdik” çağrısında bulundu.