20 öğrenciye 155 yıl hapis cezası

20 öğrenciye 155 yıl hapis cezası

Malatya İnönü Üniversitesi’nde okuyan 20 öğrenciye “örgüt üyesi olmak” ve “polise mukavemet” iddialarıyla toplamda 155 yıl 7 ay hapis cezası verildi. 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nın 2015 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında gazeteci Nuri Akman ve Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi 26 kişi hakkında “örgüt üyeliği” ve “Polise mukavemet” iddiasıyla Malatya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması görüldü. Tamamı tutuksuz yargılanan öğrencilerin hiçbirinin katılmadığı duruşmada, avukatları hazır bulundu. Kimlik tespitlerinin ardından, avukatlar son savunmalarını yaptı. Kararını açıklayan mahkeme aralarında  gazeteci Nuri Akman’ın da olduğu 20 öğrenciye toplamda 155 yıl 7 ay hapis cezası verdi ve 8 yıl ve üstü ceza alan 13 kişi hakkında tutuklama istemi ile yakalama kararı çıkardı.

Birgün'de yer alan habere göre, Malatya’da birçok şehirde eşzamanlı yapılan operasyonda 25 öğrencinin tutuklandığı soruşturma dosyasında ismi yer aldığı için 2 Şubat 2016 tarihinde Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermeye giden gazeteci Nuri Akman sevk edildiği mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı. Daha sonra Malatya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede suçlamaya gerekçe olarak ise Akman’ın gittiği Kobanê’de yaptığı haberler, çektiği fotoğraflar ve sosyal medya paylaşımları gösterilirken, 25 öğrenci ise üniversitede kurulan öğrenci derneğinin yaptığı basın açıklamaları ve çeşitli etkinlikler suç delili gösterilmişti

DAHA FAZLA