2 yıldır koronavirüs tedavisi gören doktor yaşamını yitirdi

2 yıldır koronavirüs tedavisi gören doktor yaşamını yitirdi

Prof. Dr. Sibel Pekcan Özkurt, yaklaşık 2 yıldır yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde görev yaparken koronavirüse yakalanan ve yaklaşık 2 yıldır yoğun bakımda tedavi altında olan 62 yaşındaki Prof. Dr. Sibel Pekcan Özkurt yaşamını yitirdi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Sibel Pekcan Özkurt, yaklaşık 2 yıl önce koronavirüse yakalanmıştı. Sağlık durumu ağırlaşan Sibel Pekcan Özkurt, görev yaptığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

2 YILIN SONUNDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Sibel Pekcan Özkurt, tedavi gördüğü hastanede 2 Aralık günü yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren doktor için Denizli Hilal Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine eşi Ali Özkurt ve oğlu Doğuşcan Özkurt ile meslektaşları ve yakınları katıldı. Sibel Pekcan Özkurt’un cenazesi, Çakmak Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘YILIN HEKİMİ’ SEÇİLMİŞTİ

Yaşamını yitiren doktorun oğlu Doğuşcan Özkurt “Annem kendi alanında olan bir hastalığa yenildi, çok mücadele etti ancak kurtulamadı” şeklinde konuştu.

Sibel Pekcan Özkurt’un yoğun bakımda tedavisi sürerken, geçen yıl, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Yılın hekimi” seçilmişti. (DHA)