2 yıl geçti: ‘Sesi hala kulağımda çınlıyor'

2 yıl geçti: ‘Sesi hala kulağımda çınlıyor'

Dilek Doğan İstanbul Küçükarmutlu’daki evinde 18 Ekim 2015 günü polis kurşunuyla katledildi. Annesi Aysel Doğan geçen 2 yılın ardından, “Dilek’in sesi hala kulaklarımda çınlıyor” diye konuştu.

Dilek Doğan’ın evine yapılan baskında polis tarafından vurularak öldürülmesinin üzerinden bugün tam 2 yıl geçti.

24 yaşındaki Doğan’a isabet eden mermi, sırtını delip geçmiş, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’ne kaldırılan ve ameliyata alınan genç kadın hayatını kaybetmişti.

Doğan’ı vuran polis Yüksel Moğultay’a ise ödül gibi bir ceza verildi.

“KIZIM ÖLDÜĞÜYLE KALDI”

Geçen iki yılın ardından konuşan annesi Aysel Doğan “Kızım öldüğüyle kaldı. Hiç bir şey olmamış gibi bir yargılama yaptılar. Onu bizden aldılar. Duruşmaya katılanları suçladılar, avukatları suçladılar. Avukatların bugünkü hali de ortada. Dilek için bir şey yapanları susturdular. Yana yakıla kaldık öyle. Dilek’in sesi hala kulağımda çınlıyor. Bu ülkede hakkını arayan terörist sayılıyor.”

Jinnews’in haberine göre, anne Doğan son olarak, “Bazen dalıyorum. İnanamıyorum hala. Tek olan şey sadece kızımın yok olup gidişi” dedi.

Baba Metin Doğan ise verilen cezaya tepkili olduğunu şu sözlerle dile getirdi:  “Adil ve hukuki bir yargılanma olmadığı için ‘ben devletin adamıyım, devlet bana görev verdi. Ben de yaptım’ dedi. Bir yıl önce 6 yıl ceza verdiler. Bu ülkede adalet aramak suçtur. Bizim adaletten bir şey beklediğimiz yok. Dilek’in davası bizim açımızdan bitmiş değil. Tutuklanan avukatların durumu farklı olduğu için biz bir şey yapmıyoruz, tutanaklar elimizde beklemedeyiz.”

ÖDÜL GİBİ CEZA

 Dilek Doğan’ı silahıyla vurarak öldüren özel harekat polisi Yüksel Moğultay’ın tutuksuz yargılandığı davada mahkeme, Moğultay'a iyi hal indirimi yaparak 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti.

'VİCDANI RAHAT’MIŞ

Polis savunmasında “Ben kimseyi öldürmedim, kimseye bilerek silah doğrultmadım bu nedenle vicdanen rahatım. Ben devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim” demişti.