2 ilde AKP'li isimlere milyarlarca liralık ihale

2 ilde AKP'li isimlere milyarlarca liralık ihale

Adıyaman ve Antep'te deprem konutları için düzenlenen ihaleler AKP'li isimlere gitti.

Adıyaman ve Antep'te depremlerin ardından yeni konutların inşası için harekete geçilirken, milyarlarca liralık ihaleler de AKP'li isimlere gitti. Bugüne kadar düzenlenen ihalelerin büyüklüğü 150 milyar TL'yi aştı.

Maraş merkezli depremlerin ardından uzmanların devam eden artçı sarsıntılara da işaret ederek inşaat çalışmalarının riskli olduğunu belirtmesine rağmen konut ihaleleri devam ederken, Adıyaman ve Antep için 3 ihaleye çıkıldı. İhalelerde, AKP'li isimlerin varlığı dikkat çekti. 

Adıyaman’daki ihaleyi bir milyar 812 milyon TL’ye AHES İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi aldı. İstanbul merkezli şirketin yönetiminde, AKP’li İstanbul Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahid Hamza Ekşi yer alıyor. Daha önce de deprem bölgesinde konut ihalesi alan damat, 2012'den bu yana 27 kamu ihalesi kazandı. 

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre Antep'teki AKP’li Şahinbey Belediyesi'nin çarşı binası yapımı ihalesini de Burakcan İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi aldı. Burakcan İnşaat’ın yönetiminde Erdal Peker yer alıyor. Şirket, 2015’te AKP’den Bitlis milletvekili aday adayı olan Zeki Peker’in de aile şirketi olarak biliniyor. Burakcan İnşaat, 2011’den bu yana 37 kamu ihalesi alarak 2 milyar 533 milyon TL kazandı.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ ŞİRKETİNE 2 MİLYAR TL'LİK İHALE

Bir diğer ihale de TOKİ tarafından düzenlendi. İhaleyi 2 milyar 18 milyon TL’ye MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Doğcan İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı. MAY İnşaat, AKP’li Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın aile şirketi.

Yarka başkan seçildikten sonra şirketteki payını Ahmet Yarka ve Doğukan Yarka’ya devretmişti. İhalenin diğer ortağı olan Doğcan İnşaat’ın yönetiminde ise Hikmet Yarka bulunuyor.

İHALE BÜYÜKLÜĞÜ 150 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

Gazeteci Çiğdem Toker, depremlerin ardından düzenlenen ihalelerin büyüklüğünün 150 milyar TL'yi aştığını yazmıştı.