2 gün dayanamadılar: Akaryakıta bir zam daha geliyor!

2 gün dayanamadılar: Akaryakıta bir zam daha geliyor!

Henüz 20 Ağustos'ta zam yapılan akaryakıta bir zam daha geliyor. Dolardaki artış gerekçesiyle yapılan zam benzine 16 kuruş, motorine ise 18 kuruş fiyat artışı getirecek.

20 Ağustos’ta zam yapılan akaryakıta ikinci bir zam geliyor. Dolar/TL'de düşme olmazsa benzine 16 kuruş, motorine 18 kuruş zam kapıda.

Henüz 20 Ağustos'ta zamlanan benzin ve motorine tekrar zam geliyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, akaryakıt sektörü kaynakları, olağanüstü bir değişiklik olmaması durumunda litre bazında benzine 16 kuruş, motorine 18 kuruş zam planlandığını söyledi. Aslında bugün devreye girmesi planlanan zamların, bir süredir olduğu gibi salı günü devreye gireceği bildirildi.

20 Ağustos'ta litre bazında benzine 6 kuruş, motorine 17 kuruş zam gelmişti.

ZAMMIN NEDENİ DÖVİZ

9 Ağustosta 5.44 seviyesine kadar gerileyen dolar kurun bugün 5.79'a kadar yükselmesi, akaryakıt fiyatlarındaki artışın temel nedeni olarak gösterildi.

SALIYI BEKLİYORLAR

Akaryakıt sektörü, petrol fiyatları ve kura bağlı olarak dalgalanan fiyatlardaki değişikliklerinin hemen devreye girmesini istiyor ancak Ankara bir süredir fiyat değişimlerini resmi bir düzenleme olmamasına rağmen salı günleri devreye girmesine izin veriyor.