2 bin selefi derneğin silahlandığını iddia eden 'Cübbeli Ahmet' ifade verdi

2 bin selefi derneğin silahlandığını iddia eden 'Cübbeli Ahmet' ifade verdi

2 bin selefi derneğin silahlandığı öne süren 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, konuya ilişkin emniyetteki özel bir birimde ifade verdi.

'Cübbeli Ahmet' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü Selefi derneklerinin silahlanması hakkında dikkat çeken iddialarda bulunmasının ardından Emniyet'te ifade verdi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünlü'nün bir televizyon programında 'Türkiye'de 2 bin civarı selefi yanlısı derneğin silahlandığı' şeklindeki iddiası üzerine soruşturma başlattı. Savcılık, Ahmet Mahmut Ünlü'yü bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırmıştı.

CNN Türk’te yer alan habere göre Ahmet Mahmut Ünlü, söz konusu iddia hakkında ifade verdi.

CNN Türk muhabirinin konu hakkında paylaştığı bilgiler şöyle:

“İfade vermesini bekliyorduk ancak buraya gelmedi. Dakikalar önce Emniyet'te özel bir birimde ifadesi alındı, bilgisine başvuruldu. Dakikalar önce Emniyet'ten ayrıldı.”

'EN AZ 150'SİNİN İSMİNİ VERİRİM'

'Cübbeli Ahmet', gazeteci Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, “Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ‘Ne biliyorsunuz? Hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar?’ dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım” ifadelerini kullanmıştı.