2 ay tecrit odasında tutulan otizmli çocuk intihar girişiminde bulundu

2 ay tecrit odasında tutulan otizmli çocuk intihar girişiminde bulundu

İngiltere'de iki ay boyunca tecrit odasında tutulan otizmli öğrenci intihar girişiminde bulundu. Öğrencinin annesi Eğitim Bakanlığı’na dava açtı.

İngiltere genelinde çok sayıda okulda, "yaramazlık yapan" çocuklar kimseyle konuşmalarına, hatta başlarını sağa sola çevirmelerine bile izin verilmeyen kabinlerde saatlerce duvara karşı oturtuluyor ya da ayakta bekletiliyor.

İngiltere'de devlet okullarının en az üçte ikisinde tecrit odalarının bulunduğu tahmin ediliyor. Çocuklar, ilkokullarda yarım gün ortaokullarda da bir haftaya kadar tecrit odası cezası alabiliyor.

‘ÇOCUĞUM DEPRESYONA GİRDİ’

Adı açıklanmayan anne adına yapılan dava başvurusunda tecrit uygulamasından dolayı ortaokula giden otizmli çocuğun depresyona girdiği ve aşırı dozda ilaç alarak kendisini öldürmeye çalıştığı belirtildi.

Kent bölgesindeki okulun, intihar girişiminden sonra Ocak ortasından beri her gün tecrit odasında tutulan çocuğun cezasına son verdiği ifade edildi.

Kızının iki aylık tecrit sebebiyle depresyona girerek intihar girişiminde bulunması üzerine anne Eğitim Bakanlığı’na dava açtı.

YASADA MEVCUT DEĞİL

Tecrit odasının kurallarına uymadığı için yine aynı cezaya çarptırılan ve cezası katlanarak 35 güne çıkan başka bir öğrencinin de depresyon ilaçları almaya başladığı söylendi.

BBC’nin araştırmalarına göre; yasada, tecrit odalarıyla ilgili bir düzenleme mevcut değil. Ancak Bakanlığın yönergesinde çocukların makul sürelerde bu odalarda tutulabileceği belirtiliyor. Yönergede, bu disiplin cezasının çocukların fiziki ve ruhsal sağlığını etkilememesi gerektiğinden söz ediliyor.

DAHA FAZLA