17 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek istinaf mahkemesinde serbest bırakıldı!

17 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek istinaf mahkemesinde serbest bırakıldı!

17 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 16 yıl hapis cezasına çarptırılan erkek istinaf mahkemesinde serbest bırakıldı.

Üvey oğlu S.K.'nin 17 yaşındaki sevgilisi L.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 16 yıl hapis cezası alan 37 yaşındaki M.K. isimli erkek, İstinaf Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul’da L.D. (17) erkek arkadaşı S.K.’nin evinde S.K'nin üvey babası M.K., 29 Ekim 2018’de L.D.’ye tehdit ve şantajla cinsel saldırıda bulundu. Sevgilisinin kendisini yanına çağırdığını söyleyen S.K., “L.D. başından geçenleri anlattı. Bu hususlar cinsellikle ilgili olduğu için utancımdan anlatmak istemiyorum. L.D.’nin anlattığına göre üvey babam cinsel davranışlarda bulunmuş” dedi. Adli görüşme raporunda, L.D.’nin beyanlarının tutarlı ve güvenilir olduğu, istismardan bir ay sonra şikâyetçi olmasının yaşadığı olayın ağırlığı ile psikolojik durumu nazara alındığında normal olduğu belirtildi.

M.K. ise ifadesinde, o gün kayınpederi eve geldiği için L.D.’yi odaya gönderdiğini belirterek, “İçerlediğini düşünüp kapıyı çaldım. ‘Ne yapıyorsun?’ diye sorduğumda, Instagram’da gezdiğini belirtti. Sonra salona geçtim. Şantaj ve istismarda bulunmadım” diyerek kendini savundu.

M.K. 1 Aralık 2018’de cezaevine gönderildi. Dava 16 Temmuz 2019’da bitti. M.K.’ya çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan 16 yıl hapis cezası verildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi suçun hukuki vasfının değişme ihtimali, delillerin içerikleri ve niteliği göz önüne alınarak M.K.’yı tahliye etti.

DAHA FAZLA