17 yaşındaki Ayten Keklik'in katiline ömür boyu hapis cezası

17 yaşındaki Ayten Keklik'in katiline ömür boyu hapis cezası

Burdur’da erkek arkadaşı tarafından katledilen Ayten Keklik’in katili Furkan Kaya ömür boyu hapis cezası aldı.

Mehmet Fırat Öksüz - Mersin

Burdur’da 17 yaşındaki Ayten Keklik, 2017 yılının son günlerinde erkek arkadaşı Furkan Kaya tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Bugün Keklik’in cinayetine ilişkin görülen davada mahkeme, Keklik’in katili Furkan Kaya’ya ömür boyu hapis cezası verdi.

Bugün Mersin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Keklik’in anne ve babası telekonferans yoluyla katıldı. 

‘DAHA FAZLA AYTEN’İN YİTİP GİTMESİNE MÜSAADE ETMEMELİYİZ’

Eylül ayında başlayan davanın bugün gerçekleştirilen 4’üncü duruşmasında sanık Furkan Kaya hakkında müebbet hapis cezası verildi. Kararın ardından adliye çıkışında İleri Haber’e konuşan anne Huriye Keklik, daha fazla kadının ölmemesi için mücadele vurgusu yaparken, “Kızım bir cinayete kurban gitti, ama bu ne ilk ne de son. Kadınlara yaşam hakkı tanınmıyor, sokakta özgürce yürüyemiyor. Her gün, her yerde şiddet görüyor, öldürülüyor kadınlar. Buna artık dur demeli, sesimizi yükseltmeliyiz. Daha fazla Ayten’in yitip gitmesine müsaade etmemeliyiz” dedi.

ANNE: SANIK AVUKATI  KIZIMI SUÇLADI

Katilin avukatlığını bir kadının yaptığını  ve bunu kabullenmekte güçlük çektiğini belirten anne Keklik , “Bir kız çocuğunun katilini bir kadın nasıl savunur? Katillerin cezasını en çok biz kadınların vermesi gerekirken, deliller ortada olmasına rağmen kızımı suçlamasını anlamıyorum” şeklinde konuştu. 

‘BÖYLE SÜREÇLERDE KADINLARI YALNIZ BIRAKMAYIN’

Mersin Kadın Platformu adına aileyle dayanışma amacıyla Aysel Demir ve Zübeyde Akpınar da adliyedeydi. Aysel Demir duruşma sonrası, “Çağ atladığı söylenen Türkiye’de kadınların halen özgürce sokakta dolaşamıyor olması, dolaşanların damgalanması, tecavüzcülere kapı açılması ve onları teşvik eden düzenlemeleri devreye koymaları ülkemiz adına büyük bir ayıptır. Böyle süreçte lütfen kadınları yalnız bırakmayın. Bu anlamda basın mensubu olarak sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

MERSİN KADIN PLATFORMU: KADINLARIN İSYANI BÜYÜYOR

Zübeyde Akpınar ise Mersin’de son zamanlarda kadın cinayetlerinin artmaya başladığına dikkat çekerek “Daha geçen hafta Leyla Etiz öldürüldü, bir ay önce Kübra Aşkın öldürüldü ve daha öncesinde de Ayten ve daha niceleri… Kadınlar ‘Artık yeter’ diyor. İsyanları büyüyor kadınların. Biz öldürülmediğimiz, özgür, barış içinde eşitlikçi bir kenti beraber yaratalım istiyoruz. Bu konuda tüm yönetim organlarından sivil toplum örgütlerine herkese bir çağrıda bulunuyoruz. Bu hepimizin sorunu. Yalnızca kadın derneklerinin kadınların değil aynı zaman da erkeklerin de sorunu. Ancak gördüğünüz gibi ailenin yanında yine yalnızca kadınlar var.   
 

DAHA FAZLA