16 yaşındaki stajyer işçi, iş cinayetinde hayatını kaybetti

16 yaşındaki stajyer işçi, iş cinayetinde hayatını kaybetti

Ali Sait Karpınar, çalıştığı iş yerine ait kamyonun kasasından düşerek hayatını kaybetti.

Maraş'ın Elbistan ilçesindeki bir çelik kapı firmasında stajyer işçi olarak çalışan 16 yaşındaki Ali Sait Karpınar, dün çalıştığı iş yerine ait kamyonetin kasasından düşerek hayatını kaybetti. 

Ajanslarda yer alan haberlerde; Ali Sait Karpınar'ın dün Orhangazi Mahallesi Eldelek Caddesi’nde İ.E.G. idaresindeki kamyonetin kasasından düştüğü ve yola başını çarparak ağır yaralandığı belirtildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahelenin ardından Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karpınar'ın, burada hayatını kaybettiği kaydedildi.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise detaylara yer verilerek "Ali Sait Karpınar. 16 yaşında, çelik kapı firmasında stajyer işçi... Kahramanmaraş Elbistan’da iş yerine ait açık kasa kamyonetle seyir halindeyken kasadan düşerek hayatını kaybetti" denildi.

16 yaşındaki Karpınar’ın cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çocuk işçi cinayetiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

İSİG VERİLERİ VE BAKAN ÖZER'İN MUTLULUĞU

Ekim ayına ilişkin İSİG Meclisi'nin verilerinde; 54 çocuğun çalışırken hayatını kaybettiği, son bir haftada ise çalışmak zorunda bırakılan 3 çocuğun hayatını kaybettiği kaydedilmişti

Çocuk işçiler ucuz emek gücü olarak Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla iş yerlerine sürüklenirken, Bakan Mahmut Özer'in açıklaması da bir kez daha gündeme geldi. Özer, meslek liselerine ilişkin açıklamasında çırak, kalfa ve usta sorunu kalmadığını belirtmiş ve bir milyondan fazla öğrencinin işçi olduğunu belirtmişti.