16 yaşındaki genç kız okulda öldürüldü

16 yaşındaki genç kız okulda öldürüldü

Türkiye kökenli 16 yaşındaki genç kız, 31 yaşındaki Bekir E. tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde bir tasarım kolejinde okuyan 16 yaşındaki Türkiye kökenli genç kız, 31 yaşındaki Bekir E. tarafından okulunda vurularak öldürüldü.

Olay, bugün öğle saatlerinde Rotterdam'ın batı bölgesinde bulunan Designcollege'de yaşandı. Adının Hümeyra olduğu öğrenilen öğrenci, okulun girişindeki bisiklet parkında vuruldu. Görgü tanıklarına göre, Türkiye kökenli saldırgan, önce genç kızı iterek yere düşürdü. Ardından peş peşe 8 el ateş etti. Ağır yaralanan genç kız, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

ZANLI YAKALANDI

Siyah bir otomobille olay yerinden uzaklaşan zanlı, okula birkaç kilometre mesafede polis tarafından yakalandı. Rotterdam polis sözcüsü, öldürülen genç kız ile saldırganın daha önce birbirlerini tanıdıklarını açıkladı. Polis, olayın nedenine ilişkin açıklamanın soruşturma sonunda yapılacağını söyledi.

BİR SÜREDİR RAHATSIZ EDİYORDU

Görgü tanıklarına göre, zanlı bir süreden beri genç kızı rahatsız ediyordu. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutalib, saldırıyı "korkunç" diye değerlendirdi ve genç kızın ailesine başsağlığı diledi. Okulda, aileler ve öğrencilerin katılımıyla Çarşamba sabahı Hümeyra için bir anma töreni düzenlenecek. (BBC)

DAHA FAZLA