16 yaşındaki Beyza Doğan, Selim Tekin tarafından katledildi

16 yaşındaki Beyza Doğan, Selim Tekin tarafından katledildi

Fail Selim Tekin hakkında 35 tane şikayet dosyası vardı.

Selim Tekin, koruma kararı olmasına rağmen Beyza Doğan'ı evinde silahla katletti. Baba Cuma Doğan, fail hakkında 35 tane şikayet dosyası olduğunu belirtti.

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde 28 yaşındaki Selim Tekin isimli erkek, uzun zamandır taciz ettiği 16 yaşındaki Beyza Doğan'ın evine zorla girdi. Evde Beyza Doğan’ı tabancayla vuran Selim Tekin kendine de ateş ederek intihar girişiminde bulundu. O esnada evde bulunan Beyza Doğan'ın kardeşi yardım istedi.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede tedavi altına alındı. Beyza Doğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KORUMA KARARI VARDI

Öte yandan Beyza Doğan ve ailesinin Selim Tekin için koruma kararı aldığı öğrenildi. Beyza Doğan'ın teyzesi Zerife Doğan duruma isyan ederek, "Anne ve babası şikayetçi olmuştu. 2 yıldır bu dava sürüyor. Defalarca savcılığa mahkemeye çıkıldı. Bütün deliller vardı ama hiçbir şey yapmadılar. Sürekli tehdit ediyordu. Ablam sürekli kapıyı kilitliyordu. Sözde koruma kararı vardı. Hayatını mahvettiler" şeklinde konuştu.

"Koruma kararı sınırsızdı ve eylülde mahkemesi vardı" diyen teyze, "O kızı defalarca kaçırdı. Annesi babası defalarca gidip şikayetçi oldu. 13 yaşında 16 yaşına kadar bunları yaşadı. 'Ben ayrılırsam beni öldürecek' bile dedi. Sürekli anlattı ama onu kimse duymadı. Bu adam niye tutuklanmadı? Kızı kaçırdı 3-4 defa. Polis benim ablama bağırıyordu evrak istedi diye. Bu şekilde olur mu? Koruma kararı aldılar. Bir ay içerisinde geldi, kızı vurdu" dedi.

'35 TANE ŞİKAYET DOSYAM VAR'

Baba Cuma Doğan da kızının ölüm haberi öncesi yaptığı açıklamda, "Benim şu anda adliyede bu şahıs hakkında 35 şikayet dosyam var. Kızımı 5 kere kaçırdı. Olay olmadan önce benim evime gelip tekmeyle saldırdı, kapımı tekmeledi. Daha sonra ben savcıya gittim şikayette bulundum savcı koruma kararı çıkardı. Durum bundan ibaret. Kızım şu an yoğun bakımda, o şahsın da ne olduğunu bilmiyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

Selim Tekin