1,6 milyon öğrencinin girdiği LGS'de beklenen görüntüler: Milyonlarca kişinin sağlığı hiçe sayıldı!

1,6 milyon öğrencinin girdiği LGS'de beklenen görüntüler: Milyonlarca kişinin sağlığı hiçe sayıldı!

Bugün yapılan LGS'de çocuklarını bekleyen veliler okul önlerinde sosyal mesafe kuralına uymazken, uzmanların uyarılarına rağmen milyonlarca kişinin sağlığı riske atıldı.

İleri Haber

Uzmanların, velilerin ve öğrencilerin uyarılarına rağmen bugün yapılan Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) milyonlarca öğrencinin hayatı tehlikeye atılırken, öğrencilerin okula alındığı ve velilerin ise çocuklarını beklediği esnada sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı görüldü.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iktidar tarafından önce temmuza ertelenen ancak daha sonra turizmin sekteye uğratılmaması için öğrencilerin sağlığı düşünülmeksizin hazirana çekilerek yılan hikayesine çevrilen LGS'ye bugün yaklaşık 1,6 milyon öğrenci girdi. Türkiye'nin farklı illerinden sosyal medyaya düşen görüntülerde, sınava girecek öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uyularak içeri alınmadığı, okulun içine alınmayan velilerin ise kapı önünde çocukları beklerken sosyal mesafe kurallarına uymadığı, binlerce kişinin iç içe bulunduğu görüldü.

Hükümetin uyarılara rağmen yeterince önlem alındığına, öğrenci ve velilerin içinin rahat etmesi gerektiğine ilişkin açıklamaları ise, bu görüntülerle boşa düştü. LGS esnasında öğrenci, veli veya görevlilere Covid-19 bulaşıp bulaşmadığı ise merak konusu.