150'den fazla koronavirüs vakası tespit edilen Ülker, işçileri ölüme sürüklüyor!

150'den fazla koronavirüs vakası tespit edilen Ülker, işçileri ölüme sürüklüyor!

Gıda devi Ülker'in fabrikalarından koronavirüs sebebiyle birer birer işçilerin ölüm haberi gelirken, fabrikada ise aynı koşullarda üretime devam ediliyor.

Yıldız Holding'e bağlı Ülker fabrikalarında işçiler yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiriyor ancak ne olursa olsun fabrika üretime devam ediyor.

Ülker'in Topkapı'daki fabrikasında 40 yaşındaki işçi Adnan Abasız'ın salgın sebebiyle yaşamını yitirmesinin ardından Gebze'deki fabrikada 49 yaşındaki Hakan Yaman'ın ölümü açıklandı.

'GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYANLAR ÖLÜMLERDEN SORUMLUDUR'

DİSK Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Olcay Ozak, Ülker bünyesinde 150'den fazla koronavirüs pozitif vaka olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Çarklar dönsün, üretim devam etsin diyenler, Covid-19 karşısında gerekli önlemleri almayarak işçileri sağlıksız koşullarda çalıştıranlar, bu ölümlerden sorumludur.

Bir kez daha uyarıyoruz; hayati önem taşımayan işler dışında üretime ara verilmeli, işçiler ücretli izinli sayılmalı. Zorunlu üretim yapılması gereken işletmelerde ise tedbirler en üst düzeyde alınmalı.”