15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için toplanan para Meclis'i birbirine kattı

15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için toplanan para Meclis'i birbirine kattı

Meclis Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler ve yaralananlar için toplanan paralar tartışılırken Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un "Vakıf nerede?" sorusuna "Vakıf adreste" diye yanıt verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler ve yaralananlar için toplanan paralar tartışma konusu oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, hayatını kaybedenler için toplanan para üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selçuk'a sert eleştiriler yöneltti. AKP ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Özkoç’un sözleri şu şekilde:

“15 Temmuz şehit yakınları ile ilgili toplanan 309 milyon TL sizin hesaplarınızda değil mi sayın bakan, şiz bu şehit yakınlarının paralarının ödenmesi için bakanlık olarak ne yaptınız? Şehit yakınlarına bu paranın 3,5 yıldan beri verilmemesi gülümseyerek izliyorsunuz, hiç canınızı acıtmıyor mu, söyledikleriniz hepsi gerçek dışıdır siz şehit paralarının üzerinde oturuyorsunuz”

BAKAN SELÇUK YANIT VERDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a “Para bütün kuruşuna kadar durmaktadır yine şehit ve gazi yakınları için harcanacaktır” cevabını verdi.

TARTIŞMA YAŞANDI

CHP milletvekillerinin Bakan Selçuk'a tepki göstermesi üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.

Engin Özkoç: Şehitlerin parasını verin!

Bakan Selçuk: Zaten şehitlerimiz için kullanılacak o para her zaman vakıf onlar için çalışacak

Engin Özkoç: Paralar nerede?

Bakan Selçuk: Para vakıfta..

Vekiller: Vakıf nerede?

Bakan Selçukl: Vakıf adresinde

Bakan Selçuk ile Engin Özkoç arasında başlayan tartışma, AKP ve CHP sıralarına taşındı. Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü.

Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, gerginliğin sona ermesi için oturuma ara verdi.