15 Temmuz’da Erdoğan’ı taşıyan helikopterin teknisyeni tutuklandı

15 Temmuz’da Erdoğan’ı taşıyan helikopterin teknisyeni tutuklandı

Darbe girişimi sırasında Erdoğan’ı Dalaman Havalimanı’na götüren helikopterin teknisyeni polis Tayyib Sina Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği iddiasıyla tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişim gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ve ailesini Marmaris’teki otelden alıp Dalaman Havalimanı’na taşıyan helikopterin üç kişilik ekibinde yer alan teknisyen Tayyib Sina Doğan, ByLock iddiasıyla tutuklandı.

Polis memuru Doğan’ın helikopter ekibine Eylül 2014’te katıldığı öğrenildi. Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği gerekçesiyle 22 Kasım’da 2016’da çıkarılan 677 sayılı KHK ile ihraç edildi. Doğan, 20 Kasım 2017’de ise tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Doğan, Bank Asya’da hesabı bulunmadığını, ‘FETÖ’ ile bağlantılı okul veya dershanelere gitmediğini, gazete veya dergilere aboneliğinin olmadığını öne sürdü. Sorguda Doğan’a 5 Eylül 2014’te cep telefonuna ByLock yüklediğine ilişkin kayıt gösterildi. Doğan, “Programı hiç yüklemedim. Başka programlar vasıtasıyla yönlendirilmiş olduğunu düşünüyorum. ByLock içeriklerinin ve kullanıcı adının bana ait olduğu tespit edilirse her türlü cezaya razıyım” dedi.

‘ANAHTAR BENDEYDİ’

Doğan, 15 Temmuz’dan önce ve sonra nerede olduğuna dair soru üzerine şunları söyledi: “15 Temmuz günü görevim gereği Cumhurbaşkanımızın helikopterinin uçuş teknisyeni olarak Marmaris’teydim. Olaylar geliştiğinde Cumhurbaşkanımızı ve ailesini alarak, helikopterle Dalaman’a hareket ettik. Uçağına ulaştırdık. Dalaman’da beklememiz söylendi. Bu sırada darbeci MAK timleri tarafından baskına uğradık. Havaalanının tüm elektriğini pilotumuz kestirdi. Böylece gruba engel olduk. Sonra oradan ayrılarak ilçe Emniyet’e geçtik. Amirlerimizin talimatları doğrultusunda görevime devam ettim. Darbe günü Cumhurbaşkanımızın en yakınındaydım. Terör örgütü üyesi olsam, Cumhurbaşkanımızın bindiği helikopteri yerinden kaldırtmazdım. Helikopterin anahtarı bendeydi. Donanımını bilen biriyim. Havalanmadan önce darbecilerin helikopterini havada gören ilk kişiyim, bu durumu pilota bildirdim.”