15 Temmuz Derneği: KHK'yı destekliyoruz, bir daha olursa yine karşınıza çıkarız

15 Temmuz Derneği: KHK'yı destekliyoruz, bir daha olursa yine karşınıza çıkarız

15 Temmuz Derneği: “Her bir kahraman KHK ile güvence altına alındı. Yine olsa yine karşınıza çıkacağız.”

İleri Haber

Son çıkan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki, 'darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması’ için hareket eden sivillere yargı zırhı veren düzenlemeye ilişkin tepkiler sürerken, 15 Temmuz Derneği’nden hükümete destek açıklaması geldi.

'Bir vatandaş, terör eylemlerini ve devamı niteliğindeki eylemleri bastırmak için harekete geçerse… yargılanmaz' ifadeleri geçen maddeyi memnuniyetle karşılayan 15 Temmuz Derneği, “Bir daha olursa yine karşınıza çıkarız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu KHK ile 15 Temmuz’da sokağa çıkanların yargılanma ihtimalinin ortadan kaldırıldığını vurgulayan yandaş dernek, ucu açık ifadelerin yer aldığı KHK maddesinin ise yalnızca 15-16 Temmuz’u kapsadığını savundu.

‘YİNE OLSA YİNE KARŞINIZA ÇIKARIZ’

“15 Temmuz Destanı’nın her bir kahramanı söz konusu KHK ile güvence altına alınmıştır. Yapılan düzenlemeyi sonuna kadar destekliyoruz” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bununla birlikte şu hususun çok net bir şekilde anlaşılmasını isteriz: 15 Temmuz gecesi, alçak darbe girişimini engellemek için canlarımızı ortaya koyarak sokağa çıktık. Vatanımızda gözü olan tüm hainler bilsin ki; siz devletimizi ele geçirmek için işgale kalkarsanız, biz de hiç tereddütsüz yine sizin karşınızda oluruz. Sizin hezeyanlarınız bizi korkutamaz. Biz vatan için ölmekten korkmuyoruz ki tehditlerinizden korkalım."