15 günde 6 yolcu otobüsü yandı

15 günde 6 yolcu otobüsü yandı

İstanbul’a giden bir yolcu otobüsünün Bolu’da seyir halindeyken yanması üzerine, ağustos ayının ilk 15 gününde yolcu otobüslerinde meydana gelen yangınların sayısı 6'ya çıktı.

İstanbul’a giden Metro Turizm’e ait bir yolcu otobüsü daha Bolu’da seyir halindeyken yandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, bu yangınla birlikte ağustos ayının ilk 15 gününde yanan otobüs sayısı altı oldu.
Çorum’dan İstanbul istikametine giden Sabri Ç. idaresindeki 34 FA 7999 plakalı yolcu otobüsü, Cankurtaran mevkisinde alev aldı.

Otobüsün içindeki dumanı fark eden yolcuların durumu şoföre bildirmesiyle, şoför otobüsü sağ şeride çektikten sonra yolcular araçtan indi.

Ankara ve Gerede’den olay yerine gelen itfaiye ve orman ekipleri, yangını söndürürken, ölen ya da yaralananın olmadığı yangında otobüs kullanılamaz hale geldi.

Yolculardan Mustafa Siviş, basına yaptığı açıklamada, mola için durdukları tesisten çıktıklarında araçtan dumanların yükseldiğini, şoförlerin kendi aralarında bir şeyler yapmaya çalıştıklarını fakat işe yaramadığını belirterek, “Ondan sonra duman bastırdı otobüsün içini. İndiler aşağıya ve otobüsü tahliye etmeye başladılar” diye konuştu.

Otobüsün tesise girmeden önce de hararet yaptığını iddia eden Siviş, “Yolcular inerken otobüs alev almıştı. Patlamalar başladı 5 dakika sonra. Otobüs doluydu” dedi.

Yolcular başka bir otobüse bindirilerek yollarına devam ederken, kara yolları ekipleri yanan otobüsün olay yerinden kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

15 GÜNDE 6 OTOBÜS YANDI

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, yaşanan bu otobüs yangınıyla birlikte ağustos ayının ilk 15 gününde toplam altı otobüs yandı.

-2 Ağustos’ta Balıkesir-Edremit yolunda Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsünde yangın çıktı. Otobüste bulunan beş kişi yaşamını yitirdi.

-3 Ağustos’ta Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Metro Turizm’e ait bir yolcu otobüsü yandı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, otobüs kullanılmaz hale geldi.

-4 Ağustos günü İzmir’den İstanbul’a sefer yapan Metro Turizme ait yolcu otobüsü, seyir halinde yanmaya başladı. Yangında can kaybı yaşanmadı.

-6 Ağustos günü Muğla sınırları içindeki Yatağan-Milas karayolunda turistleri taşıyan otobüsün motor kısmı alev alınca, şoför durarak yolcuları tahliye etti.

-Mersin’in Tarsus ilçesinde Metro Turizm’e ait bir yolcu otobüsü seyir halindeyken yandı. Şoför, otobüsü yol kenarına yanaştırmasının ardından yolcular tahliye edildi.