15 bin lira maaşı kapan Arınç'tan yeni parti kurucularına teklif

15 bin lira maaşı kapan Arınç'tan yeni parti kurucularına teklif

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç yeni parti kurma hazırlığındaki Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç yeni parti kurma hazırlığındaki Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. 

"Eğer itildiklerini, kakıldıklarını düşünüyorlarsa bu noktaya getirmemek lazım, bu hepimizin görevi” diyen Arınç, “Biz ona bu zararı verecek insanların içinde olmayalım. Söyleyin eksikleri beraber giderelim. Bir yerde bir eksiklik varsa bunu biz kapatalım. Ama mutlaka bir görev isteniyorsa, bunu da ifade edersiniz, Sayın Cumhurbaşkanımız size uyan hizmetleri mutlaka verir” dedi.

Habertürk canlı yayınına katılan Arınç şu ifadeleri kullandı:

“Bu konulara girmek istemiyorum aslında. İsmi geçen insanlarla çok uzun yıllar beraberliğimiz oldu. Sayın Abdullah Gül benden önce Refah Partisi’nden milletvekili olmuştu. Acıları, sevinçleri paylaşan insanlardık. Sayın Ahmet Davutoğlu ile çok önceden beri bir düşünce adamı olarak fikirlerinden istifa ederdik. 2005 yılında İslam Konferansı Örgütü’nün Mekke’de zirve toplantısı vardı. Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer buraya katılmayı reddetti. Sanıyorum laiklik ilkesi çiğnenir diye. Ben katıldım. Benim arkamda sayın Abdullah Gül ve sayın Ahmet Davutoğlu vardı. Bu tablonun ölünceye kadar devam etmesini isterim. Bugün AK Parti’nin karşısına geçip muhalefet yapmayı düşünecek, sayın Cumhurbaşkanımızın otoritesini sarsacak bir düşünceyi doğru bulmam.”