15-16 Haziran Direnişi'nin yıl dönümünde işçiler Kartal'da buluştu: 'Kıdem tazminatı ve emekliliğime dokunma'

15-16 Haziran Direnişi'nin yıl dönümünde işçiler Kartal'da buluştu: 'Kıdem tazminatı ve emekliliğime dokunma'

15-16 Haziran'ın yıl dönümünde Kartal'da bir araya gelen işçiler, AKP'nin kıdem tazminatı ve emeklilik başta olmak üzere gündemde olan saldırılarına karşı haklarına sahip çıktı.

İleri Haber

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 49. yılında, DİSK'in çağrısıyla emekçiler, kıdem tazminatı ve emeklilik başta olmak üzere haklarına sahip çıkmak Kartal’da bir araya geldi.

Diğer sendikalar, meslek odaları ve siyasi partilerin de destek verdiği miting için Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde toplanılarak, buradan kortejlerle Kartal Meydanı’na yüründü. Yürüyüş sırasında sık sık “Kıdeme uzanan eller kırılsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiçbirimiz” ve “Faşizme karşı omuz omuza" sloganı atıldı.

Tüm kortejlerin alana girişinden sonra miting, Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) yapılan polis baskınının kınanması ve işçi sınıfı mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

ÇERKEZOĞLU: BU MEMLEKETE HAK-HUKUK-ADALET İŞÇİLERLE GELECEK!

Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi:

"'Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan ekmek, gül ve hürriyet günleri için' bir aradayız. Beklediğimiz o günler, işte o güzel günler ellerimizdedir demek için bir aradayız.

Bundan tam 49 yıl önce sendika hakkımızı nasıl savunduysak, bugün de kıdem tazminatı hakkımızı, emeklilik hakkımızı, insanca yaşanacak ücret hakkımızı, güvenceli iş hakkımızı savunmak için bir aradayız.

Her gün daha fazla işçi işsizler ordusuna katılıyor, her gün ekmeğimiz, aşımız küçülüyor. Ülkeyi yönetenler halkın bu acil sorunlarından uzak. Onlar geçim derdini bırakmış, seçim derdine düşmüş.

İstanbul seçimlerinin hemen ardından, krizin faturasını emekçilere kesecek, işçilere ve halka daha fazla yük getirecek paketlerini zaten duyurdular. Peki bu tehlikeli planda neler var? Bu planda, kıdem tazminatımızın fona devredilmesi var!

Bugün buradan bir kez daha uyarıyoruz: Eğer kıdem tazminatına el uzatmaya kalkarsanız, karşınızda 15-16 Haziran ruhuyla direnen DİSK’i bulacaksınız.

Zorunlu BES ile işsizden çalıp, bir avuç patronu ve bankayı kurtararmak istiyorlar. Hani diyorlar ya, 'Yaptık, yine biz yaparız'. Yaptıklarınızı çok iyi biliyoruz. Yaptık yine biz yaparız” diyenlerin yine yapmalarına izin vermemek de boynumuzun borcudur.

23 Haziran seçiminde sandıktan çıkan iradeye saygı oylanıyor; bu seçimde hak-hukuk-adalet oylanıyor; bu seçimde demokrasi oylanıyor ve en önemlisi emeğin başkenti İstanbul’da bu seçimde kıdem tazminatı hakkımız ve emeklilik hakkımız başta olmak üzere emeğin hakları oylanıyor.

23 Haziran seçimlerinde oy kullanacak tüm işçileri, demokrasi, adalet ve emeğin hakları mücadelesini güçlendirecek biçimde tercihlerini yapmaya çağırıyoruz. Ülkeyi yönetenlere 'haklarımıza ve irademize saygı göster' mesajını verelim.

İnanıyoruz ve biliyoruz ki; biz ellerimizi birleştirdiğimizde ve ayağa kalktığımızda emek kazanacak, memleket kazanacak, İstanbul kazanacak! İstanbul işçilerle kazanacak! Ve bu memlekete hak-hukuk-adalet işçilerle gelecek!"

Miting, Gökhan Birben konseriyle sona erdi.