13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar: Sen kızsın şort giyemezsin dediler

13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar: Sen kızsın şort giyemezsin dediler

Urfa’da yaşayan 13 yaşındaki Merve Akpınar, hentbola başlamak istediğinde çevresinin, 'sen kızsın şort giyemezsin' diyerek engel olmak istemesine karşı kendisinin yılmadığını ve başardığını anlattı.

Urfa’da toprak sahaya çizgiler çekerek hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'da 3 gün geçirdi.

Akpınar, “Ankara’da Hentbol Federasyonu’ndaki o salon bizim toprak sahamızdan daha iyiydi. Orada daha fazla heyecanlandık. Hiç yaşamadığımız bir heyecanı orada yaşadık. Oradakilere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Merve'nin yaşadığı zorlukları anlattığı sözleri sosyal medyanın da gündemine geldi. Binlerce sosyal medya kullanıcısının yanı sıra spor kulüpleri de Merve'ye destek mesajları paylaştı. 

Hentbola başlamak için çok çalıştığını anlatan Merve Akpınar “Ben 5’inci sınıfta başlamak istedim ama diğerlerine göre daha güçsüzdüm, yetersizdim. O zamanlarda bir arkadaşımı çok kıskanıyordum, 'o yapıyorsa ben niye yapamayayım' diye düşünüyordum. 6’ncı sınıfta hırslandım ve çabalayarak bu yere kadar geldim. Bayram hoca da beni seçti, çok teşekkür ediyorum” dedi.

'ERKEKLERİN YANINDA OYNAYAMAZSIN DEDİLER'

Spora başladığında çevresindeki kişilerin yadırgadığını dile getiren 13 yaşındaki sporcu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de 'hayır ben neden oynamayayım' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan sonra hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum.”