13 milyar lira bütçesi olan Diyanet, ödeneğin artırılmasını istedi

13 milyar lira bütçesi olan Diyanet, ödeneğin artırılmasını istedi

2021 yılı için 13 milyar lira bütçe ayrılmasına rağmen ek bütçe isteyen Diyanet, din görevlilerinin halka tam olarak ulaşamadığını öne sürdü.

Aldığı 13 milyar TL'lik bütçeyle 7 bakanlığın ve 13 başkanlığın bütçesini geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı, cari giderler ve yatırım ödeneğinin arttırılmasını istedi. Bütçeden en büyük paylardan birini alan Diyanet, 2021 yılı için 13 milyar lira bütçe ayrılmasına rağmen bütçenin artırılmasını istemesine gerekçe olarak ise kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 96-97’sinin personel giderlerinden oluşmasını, yüzde 3-4’ü ile hizmetlerin icra edilmesini gösterdi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin halka tam olarak ulaşamadığını öne sürerek bu konuda yeni önlemler alınmasını istedi. Özellikle büyük kentlerdeki site tarzı yapıların civarında Kuran kursu açılması gerektiği savunuldu.

EK PARA İSTEDİ

2021 için 13 milyar lira bütçe ayrılan Diyanet, “Kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 96-97'si personel giderlerinden oluşmakta, yüzde 3-4'ü ile hizmetler icra edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir” diyerek ek para da istedi.

Raporda, mezra gibi nüfusun çok az olduğu yerlere de din görevlisi görevlendirilmesi istendi ve “Köy ve mezralarda da din görevlisi bulunması zorunludur. Zira ezan okunması, namaz kılınması, Kur'an okunması, düğün, sünnet, cenaze gibi durumlarda din hizmetleri halkın temel ihtiyaç mesabesinde talep ettiği bir hizmet olduğu için burada maliyet hesabı yapılmamaktadır” görüşü savunuldu.

 

DAHA FAZLA