125 gündür direnen Adkotürk işçileri greve gidiyor

125 gündür direnen Adkotürk işçileri greve gidiyor

125 gündür direnişte olan işçiler, bugün yaptıkları açıklamayla 23 Ağustos’ta grev başlatacaklarını duyurdu.

İleri Haber

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Adkotürk makarna fabrikasında sendikalı oldukları için Kod-29 ile işten çıkarılan ve nisan ayından bu yana fabrika önünde direnen işçiler 23 Ağustos’ta grev başlatacaklarını duyurdu. Tek Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, “Şu ana kadar yanımızda olan partileri biliyoruz. Bizim yanımızda olmayan siyasi partileri de biliyoruz. Oy verdiğimiz diğer partileri de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Adkotürk makarna fabrikasında Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na (Tek Gıda İş) üye olan işçiler tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlandı. İstifayı kabul etmeyen işçiler Kod29 ile işten çıkarıldı.

23 AĞUSTOS’TA GREV

Bunun üzerine işçiler 15 Nisan'da fabrikanın önünde direniş başlattı. 125 gündür direnişte olan işçiler, bugün yaptıkları açıklamayla 23 Ağustos’ta grev başlatacaklarını duyurdu.

‘YANIMIZDA OLAN SİYASİ PARTİLERİ BİLİYORUZ’

Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (Tek Gıda İş) Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, yaptığı açıklamada greve destek istedi. İşçilerin anayasal hakları için mücadele ettiğini belirten Durdu, başlatılacak grev için “Şu ana kadar yanımızda olan partileri biliyoruz. Bizim yanımızda olmayan siyasi partileri de biliyoruz. Oy verdiğimiz diğer partileri de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

TİP’TEN ZİYARET

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çerkezköy İlçe Örgütü üyeleri de bugün bir kez daha işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.