12 milyon lira harcanan yurdu TÜRGEV'e tahsis eden AKP'li belediye, öğrencilere yardım teklifini 'bütçeye yük olur' diyerek reddetti

12 milyon lira harcanan yurdu TÜRGEV'e tahsis eden AKP'li belediye, öğrencilere yardım teklifini 'bütçeye yük olur' diyerek reddetti

Fatih Belediye Meclisi'nde CHP grubu tarafından öğrencilere eğitim yardımında bulunulması teklifi reddedildi.Teklif, 'bütçeye yük olur' denilerek gündeme alınmazken; CHP'li Kazım Akşahin ise AKP'li belediyenin daha önce 12 milyon liraya inşa edilen bir yurdu, TÜRGEV'e tahsis ettiğini hatırlatarak karara tepki gösterdi. 

Fatih Belediye Meclisi'nde CHP grubu, gündeme alınarak tartışılması için 'Kendisi ve ailesi Fatih’te ikamet eden ve ilk defa lisans öğrencisi olmaya hak kazanan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eğitim yardımı verilmesi için' bir teklif hazırladı. Fatih Belediye Meclisi Başkan Vekili AKP’li Faruk Gökkuş'un 'bütçeye yük olur' dediği teklif, gündeme dahi alınmadan reddedildi. CHP’li meclis üyelerine söz hakkı da verilmemesi üzerine CHP'liler, belediye meclisini terk etti.

'BELEDİYENİN 751 MİLYON LİRALIK BÜTÇESİ VAR'

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Fatih Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin, "Fatih’te yaşayan yurttaşlarımız, öğrencilerimiz ve gençlerimiz Fatih Belediyesi’nin bütçesinden yararlansın istiyoruz. Fatih Belediyesi’nin tam 751 milyon TL’lik bütçesi var. Milyonlarca liralık bu bütçeden öğrencilere eğitim yardımı yapmanın bütçeye yük olacağını söylüyorlar" dedi.

'12 MİLYON LİRAYA YURT YAPIP TÜRGEV'E TAHSİS ETTİLER'

Öğrencilere eğitim yardımı yapmayan Fatih Belediyesi’nin yandaş Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) yaptığı tahsisi de hatırlatan CHP’li Akşahin, sözlerini şöyle tamamladı:

Fatih Belediyesi, geçen yıllarda satın aldığı bir araziyi, üzerine yurt inşa ederek 30 yıllığına bedelsiz olarak TÜRGEV'e tahsis etmişti. Belediye bütçesinden sadece yurt inşaatı için 12 milyon TL harcanmıştı. Özetle, TÜRGEV’e milyonlarca lira harcadığı yurt binasını tahsis eden Fatih Belediyesi, CHP'li meclis üyelerinin maddi durumu olmayan öğrencilere destek olunması için verdiği önergeyi reddetti."