12 Ağustos Cuma notları: 'Vatan' diye kakaladıkları 'meczuplar diyarı'

12 Ağustos Cuma notları: 'Vatan' diye kakaladıkları 'meczuplar diyarı'

'Bugün ne oldu?' köşemizde her gün Editör yorumuyla günün öne çıkan başlıklarını hatırlatıyoruz. Bugün dincilerin 'vatan'dan ne anladıklarını irdeleyelim... Gün boyunca AKP'cilerin 'vatan'dan ne anladıklarını anlatan onlarca örnekle karşılaştık.

'Bugün ne oldu?' köşemizde her gün Editör yorumuyla günün öne çıkan başlıklarını hatırlatıyoruz.

Dincilerin demokrasisinin ne olduğunu yazıp duruyoruz. Bugün dincilerin 'vatan'dan ne anladıklarını irdeleyelim... Gün boyunca AKP'cilerin 'vatan'dan ne anladıklarını anlatan onlarca örnekle karşılaştık. AKP vatanının devlet yapılanması, AKP vatanının ileri gelenleri, AKP vatanının değerleri üzerine pek çok gelişmeye tanık olduk. İlerici bütün değerlere, işçilere, özgürlüklere, bilime, akıla düşman bir zihniyet Türkiye'ye mezcupluktan öte bir şey vadetmiyor. İşte dinci AKP Rejimi'nin 'vatan' diye kakalamaya çalıştığı 'meczuplar diyarı'ndan manzaralar...

LAİKLİĞE KÜFÜR EDEN ÜMMETÇİLERİN DİYARI

Yeni Şafak adlı AKP yayın organının yazarlarından Yusuf Kaplan'ın yazısı, AKP'cilerin 'vatan'dan ne anladığını tane tane anlatıyor. 
Yusuf Kaplan, bugün köşesinde hem Cumhuriyet'e hem de laikliğe hakaretlerini sıraladığı bir yazı kaleme aldı. Kaplan'a göre, "Türkiye'nin uzun vadeli projesi, elbette ki, İslâm Birliği projesi olmak zorundadır. İslâm Birliği, şu ân hayal gibi gözükebilir ama sadece ülkemizin ve bölgemizin değil bütün dünyanın sulha, sükûna, huzura kavuşabilmesinin yegâne anahtarı İslâm Birliği'dir." 

Kaplan yazısında laiklikle ilgili şu ifadeleri kullandı: " Laiklik, bu toplumun bin yıllık bu ruh atılımını durdurmayı amaçlayan, boynumuza geçirilmiş bir tasmadır."
İşte AKP'nin 'vatan'ı, laiklikten arınmış bir ümmet birliğinin coğrafyasıdır.

BAŞKENTİNİN TEPESİNDE BİR MECZUP 

İşte o ümmet, vatan toprağını cemaatlere parsel parsel satan bir belediye başkanı çıkardı bağrından... Cumhuriyet'in başkentini yöneten o belediye başkanı önce cinlerin komplolarını anlattı, yetmedi, 14 Ağustos'ta cemaatin Marmara'da deprem yapmaya hazırlandığını iddia edebildi.
İşte AKP'nin 'vatan'ı, bu akıl düşmanı meczupların coğrafyasıdır. 

REZİLLİĞİN İKTİDARI



Bütün siyasi becerisi farklı cemaatler ve tarikatler arasında ustalıkla dans edebilmek olan Bülent Arınç, tüm devlet kadrolarına dindarları, namaz kılanları, kendilerine yakın olanları aldıklarını, liyakata zerre önem vermediklerini açık açık ve çoğu zaman da övünerek anlattı.

TSK'daki cemaatçi örgütlenmeye göz yummakla eleştirilen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, darbe girişimi için "Millet hepimizi affetsin. Asker-sivil sorumluluk makamındaki herkes milletten özür dilemeli" dedi.
İşte, AKP'nin 'vatan'ı bu reziller iktidarının coğrafyasıdır. 

İŞÇİ MEZARLIĞI

Karakteri işçi düşmanlığı olan bu rejimin sloganlarından biri "ayaklar baş olmaz"dı. OHAL'le pekiştirilen bu rejim bir kez daha silahını direnen işçilere doğrulttu. 
OHAL Valiliği tarafından direnişleri yasaklanan Tedi işçileri çalıştıkları deponun önünde beklemeye devam ederken polis işçilere saldırdı. Havaya ateş açtı.

İşte AKP'nin 'vatan'ı işçi mezarlığıdır.

MUHBİR 'VATAN'DAŞ

Dinci rejim, demokrasi şovuna katılmayacağını ilan etti diye bir sanatçıyı lince kalkışan, kendinden hoşnut olmayan yurttaşı otogar yazıhanesinde enseleyen bir 'vatan'daş türü yarattı. 

Edirne Keşan'da terminalde çalışan E.G. jandarmayı arayarak, otogardaki bir yazıhanede televizyon izleyen S.N. ve A.N. isimli iki yurttaşın ‘Erdoğan’a hakaret’ ettiği iddiasıyla ihbarda bulundu. Diken'in haberine göre, otogara gelen Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, iki yurttaşı gözaltına aldı.

İşte AKP'nin 'vatan'ı hemşehrisi muhbir olan bir coğrafyadır.