'115 hamile çocuk' skandalında 5 tutuklama

'115 hamile çocuk' skandalında 5 tutuklama

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan '115 hamile çocuk' skandalına ilişkin 5 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan '115 hamile çocuk' skandalına ilişkin 5 şüpheli tutuklandı. Küçükçekmece Adliyesi’nde skandal üzerinde çalışan bir başsavcıvekili ile iki savcının çocuk ve zanlıların ifadelerini almalarının yanı sıra memur suçları açısından olayı ilgili birimlere bildirmeyen kamu görevlileriyle de ilgili soruşturma yürüttükleri öğrenildi.

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in aktardığına göre; skandala ilişkin 2 kamu görevlisi hakkında adli kontrol kararı alındı. Başka faillerin ortaya çıkabileceği ihtmali ile de dosya açık tutuluyor.

Zeyrek'in "115 hamile çocuk’ olayındaki ürperten detaylar" başlığıyla dün yayınlanan köşe yazısından skandala ilişkin son gelişmeler şöyle:

"Dosya sayısı 115 olarak açıklanmıştı, mükerrer olanlar ayıklanınca 110’a düştü.

50 dosya, zanlıların adrese dayalı nüfus kaydı esas alınarak “yetkisizlik” gerekçesiyle İstanbul’da Bakırköy, Çağlayan, Anadolu adliyelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Bitlis, Van gibi adliyelere gönderildi.

20 şüphelinin, 50 mağdurun ifadesi alındı. İfadeleri psikolog eşliğinde alınan 15 yaşından küçük mağdurlara karşı eylemleri gerçekleştiren şüpheliler, şikâyet aranmaksızın resen “tutuklama” talebiyle adliyelere sevk edildi. 5 şüpheli tutuklandı.

İfadesine başvurulan mağdurların;

[ih2]

- Tamamı, hem Suriyelilerin, hem doğudan İstanbul’a göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerden.

- Hiçbiri şikâyetçi olmadı.

- Hiçbiri tecavüz ya da ensest iddiasında bulunmadı.

- Hiçbiri resmen evli değil.

- Çoğunun yaşı şüphelilerle aynı ya da 1-2 yaş küçük.

- Hepsinin çocuğu var."

DAHA FAZLA