112 yıllık Beykoz Spor Kulübü'nün binası yıkıldı, yerine yenisi ‘yapılamadı’: Belediye ranta açıyor

112 yıllık Beykoz Spor Kulübü'nün binası yıkıldı, yerine yenisi ‘yapılamadı’: Belediye ranta açıyor

Tarihi spor kulübünün yeni binası yönetim tarafından yenilenemeyince, AKP'li belediye tarafından el konuldu.

İleri Haber

İstanbul Beykoz’da farklı spor dallarında birçok başarıya imza atan Beykoz Spor Kulübü’nün tarihi binasının bakımsızlık sebebiyle yönetim tarafından yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak bu inşaat yarım kalınca, AKP’li Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından ‘kütüphane yapılması’ kararıyla el konuldu.

Beykoz Spor Kulübü, bir çok spor dalında genç sporcuları yetiştirmesi ve başarılar kazandırmasıyla 112 yıllık bir geçmişe sahip.

Kuruluşunda yazar ve gazeteci Ahmet Mithat Efendi ve arkadaşlarının öncü olduğu Beykoz Spor Kulübü, yelken, kürek, yüzme, boks, basketbol ve futbolda önemli başarılar kaydetti.

İstanbul Boğazı’nda bulunan binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılamaması ve belediyenin el koyması ise Beykoz halkının tepkisini topladı. Beykozlu spor severlen, sosyal medyadan ve change.org üzerinden inşaatın Beykoz Spor Kulübü binası yapılması için Aydın’a çağrıda bulundu.

Öte yandan bina inşaatında ve çevresinde AKP-MHP bayraklarının ve pankartlarının bulunması Beykozlularda, tarihi alanın ranta açıldığı düşüncesini kuvvetlendiriyor.


 

DAHA FAZLA