1071 imzadan birinin sahibi Eyüboğlu: Böyle bir metne imza atmadım

1071 imzadan birinin sahibi Eyüboğlu: Böyle bir metne imza atmadım

Barış akademisyenleri hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi kararına karşı yayınlanan metindeki listede ismi olan Prof. Dr. Ercan Eyüboğlu, bildiriye imza atmadığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin, Barış Akademisyenlerine yönelik hak ihlali kararına karşı yayınlanan bildiride ismi bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Eyüboğlu böyle bir metinden haberi olmadığını söyleyerek, bildiriden isminin çıkartılmasını talep etti.

Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, Barış Akademisyenleri hakkındaki yargılamalar için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi kararına karşı dün 1071 imzalı bildiri yayınlandı. Fakat İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Mehmet Şerif Eskin ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Eyüboğlu, imzalarının haberleri olmadan kullanıldığını duyurdu.

Eyüboğlu, bildiride ismini gördükten sonra rektörlükten randevu talebinde bulundu. Şu an üniversitede olduğunu söyleyen ve randevu talebinin yanıtını bekleyen Eyüboğlu,  “Şu an rektör hanımdan randevu istedim ve bekliyorum. Herhalde bu durum bir açıklığa kavuşturulur. Çünkü gerçekten böyle bir metne imza atmadım. Burada iki şey konuşulabilir: İmza attığım veya atmadığım. İmza atmadığım için burada bir yanlışlık var. Bildiri ya da Anayasa Mahkemesi kararı eleştirilebilir mi? Evet eleştirilebilir. Şimdi durum değişince karmaşık bir ilişki ortaya çıktı. Bu durumun açığa kavuşmasını bekliyorum. Rektör hanımla görüştükten sonra belki de imzacılar arasında yer almayacağım.”

Anayasa Mahkemesi’nin barış akademisyenleriyle ilgili ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine ilişkin verdiği karara uyulması gerektiğini savunan Eyüboğlu son olarak, “AYM’nin verdiği karar önemli bir karar. AYM’nin kararlarına uyulması gerektiğini düşünüyorum. Oluşmuş bir içtihat var. Bu içtihat doğrultusunda karar verdiğini düşünüyorum. AYM örneğin Türkiye İşçi Partisi’ni kapatmıştır. Ama sağlam bir içtihat oluşturdu.”

DAHA FAZLA