100 bin kişinin itiraz ettiği Kanal İstanbul'a iki satırlık savunma yazdılar!

100 bin kişinin itiraz ettiği Kanal İstanbul'a iki satırlık savunma yazdılar!

Kanal İstanbul için hazırlanan ÇED raporuna 100 binden fazla yurttaştan gelen itiraza devlet iki satırlık yanıt vermekle yetindi.

Uzmanların uyarılarına rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayalim" diyerek yapmakta inat ettiği Kanal İstanbul için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna 100 binden fazla vatandaştan gelen itiraza devletten iki satırlık yanıt geldi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 100 bini aşkın dilekçe sahibine birkaç cümleden oluşan tek sayfalık açıklamayla yetindi.

YÜZ BİNDEN FAZLA İTİRAZ YOK SAYILDI

Bilim insanları ve halktan gelen itirazlara rağmen Kanal İstanbul projesini yapmak üzere harekete geçen AKP iktidarı, sonunda proje için ÇED olumlu kararı yayımladı. Karar 10 günlük itiraz süresi nedeniyle askıya çıkarıldı. 10 günlük itiraz süresi içerisinde soğuk hava ve yağmura rağmen il müdürlüğüne on binlerce vatandaş adeta akın etti, günün sonunda 100 binden fazla dilekçenin teslim edildiği bildirildi.

Kanal İstanbul'a 100 binlerce vatandaştan gelen itiraz dilekçelerini inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kısa ve endişelere hiç değinilmeyen yanıtını valiliğin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla verdi.

Açıklamada, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak gelen halkın görüş ve önerilerinin bakanlığa gönderildiği belirtilerek “Bakanlığımızdan konu ile ilgili gelen yazılarda; ‘gönderilen başvuruların, projeye ilişkin son şekli verilen nihai ÇED raporunun askı sürecinde bakanlığımıza ulaşan dilekçeler ile benzer hususları içerdiği, dilekçelerde belirtilen konuların ÇED olumlu kararına esas nihai ÇED raporunun ilgili bölümlerinde değerlendirildiği' belirtilmiştir” yanıtı vermekle yetinildi.

DAHA FAZLA