10 pilot ilde yer alan okullarda PCR testi uygulaması başladı

10 pilot ilde yer alan okullarda PCR testi uygulaması başladı

MEB tarafından belirlenen 10 ilde yer alan okullarda, PCR testi uygulaması başladı. Velilerin onaylaması halinde Sağlık Bakanlığı yetkilileri, söz konusu okullara test yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) belirlediği 10 pilot ilde yer alan okullarda PCR testi uygulaması başladı.

MEB tarafından belirlenen 10 pilot ilin Sağlık Bakanlığı'na bildirildi. Pilot illerde yer alan okullarda, velilerin onayı alınarak öğrencilere PCR testi yapılacak. Edirne ve Balıkesir'in de aralarında olduğu uygulama için İstanbul, Ankara ve İzmir'de de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

UYGULAMA NASIL OLACAK?

Habertürk TV'den Arzu Türkuçar'ın haberine göre, vaka yoğunluğu ve okullardaki nüfus yoğunluğuna bakılacak, o okullar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek, ardından sağlık ekipleri o okullara gidecek. Ardından veliye bir onay kağıdı gönderilecek, onaylaması halinde kağıdı imzalayacak ve ekipler okula geldiğinde öğrenciden PCR testi alınacak.

6 Eylül'de okulların açılmasının ardından hem Sağlık Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı, PCR testi uygulamasının başlayacağını duyurmuş ve Bakan Fahrettin Koca öğrencilere rastgele PCR testi uygulanacağını açıklamıştı. Ancak velilerin tepki göstermesi üzerine, uygulama bir süreliğine ertelenmişti.

DAHA FAZLA