10 Ekim'de hayatını kaybedenleri anmak isteyenlere Ankara'da polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı

10 Ekim'de hayatını kaybedenleri anmak isteyenlere Ankara'da polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı

Anma yapmak üzere Ankara Garı'na yürümek isteyen kitle örgütlerine polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İleri Haber

10 Ekim Ankara Katliamı’nı 6. yılında, kayıplarını anmak için katliamın meydana geldiği alana yürüyen kitleye polis saldırdı. En az 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara'da 6 yıl önce bugün cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı meydana geldi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin "Savaşa inat, barış hemen şimdi" diyerek Ankara'da düzenleyeceği "Emek Barış Demokrasi Mitingi"nden önce toplanan binlerce kişi, ciharçı terör örgütü IŞİD'in düzenlediği canlı bomba saldırısına uğradı. Saldırıda 103 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı. 

Katliamın meydana geldiği Ankara Garı'na sadece yaşamını yitirenlerin ailelerinin alınacağının söylenmesi üzerine anma yapmak isteyen yurttaşlar, bu keyfi karara itiraz etti. Polis, itirazlar üzerine kitleye biber gazı ve copla saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kitle örgütleri, polis saldırısına karşın anmayı yapmak üzere Ankara Garı’na yürüdü. Gara girişlerin engellendiği bildirildi.