10 Ekim Katliamı'na ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

10 Ekim Katliamı'na ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

10 Ekim Ankara Katliamı'na dair ortaya çıkan yeni MOBESE görüntülerinde, akrep tipi zırhlı araçların insan parçalarının üzerinden geçtiği, ilk gelen ambulansın yaralılara müdahale etmeden geri gittiği ve polislerin biber gazı kullandığı tespit edildi.

Ankara'da 10 Ekim 2015'te “Emek, Barış ve Demokrasi” mitinginde IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Katliamın yaşandığı tren garı çevresinden edinilen MOBESE görüntülerinde, patlamadan hemen ardından Sıhhiye yönünden bir TOMA'nın saat 10.17’de alana giriş yapmaya çalıştığı görülüyor. Tam bu sırada saat 10.18’de de polislerin yaralıların ve onlara yardım eden yurttaşların üzerine gaz bombası attığı görülüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre; MOBESE görüntülerinde saat 10.24’te patlamanın şiddetiyle etrafa dağılmış muhtemel delil ve beden parçaları görülüyor. Aynı zamanda Gençlik Parkı yönünden de 2 adet TOMA bölgeye geliyor. TOMA’lar delil ve beden parçaları üzerinden geçerek yaralıların üzerine doğru ilerlerken, etraftaki yurttaşlar TOMA’ların önüne geçerek daha fazla ilerlemelerini engellemeye çalışıyor. Alana henüz ambulanslar gelmeden gelen TOMA’lar aynı zamanda alana yardım için gelmeye çalışan diğer araçların da girişini engelliyor.

AMBULANSLAR MÜDAHALE ETMEDEN GERİ GİDİYOR

Alana girmek isteyen ilk TOMA saat 10.17, diğer 2 TOMA ise 10.24’te girmeye çalışırken, ilk 2 ambulans ise 10.16’da alana geliyor ancak müdahale etmeden geri gidiyorlar. Bu sırada yurttaşlar ambulanslara tepki gösteriyor. Yaralılara  müdahale eden ambulans ise 10.18’de alana giriş yapıyor. Yaralılara ilk etkili müdahalenin olaydan 45 dakika sonra yapıldığı daha önce ortaya çıkmıştı.

AKREP TİPİ ARAÇLAR İNSAN PARÇALARININ ÜZERİNDEN GEÇİYOR

Görüntülerde saat 10.27 sularında Yenimahalle yönünden bir ambulans ve 2 adet akrep tipi zırhlı araç, katliamın yaşandığı alana arka arkaya geliyor. Zırhlı araçların önündeki ambulans cenazeleri ezmemek için duruyor ancak çevredeki yurttaşların tüm engellemelerine rağmen akrep tipi 2 araç, duran ambulansın yanından geçerek, yerde kalan insan parçaları üzerinden geçiyor ve kavşağı dönüyor.

[ih2]

Akrep tipi araçların, yerde kalan yaralılara müdahale eden yurttaşlara çarparak ilerlediği görülüyor. Bu sırada yurttaşlar polislere tepki gösteriyor. Görüntülerdeki zırhlı araçların plakaları da net şekilde görülüyor.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hiçbir polis ve sorumlu amir hakkında açılmış soruşturma dahi bulunmuyor.