10 Ekim Katliamı davasından çıkan karar protesto edildi

10 Ekim Katliamı davasından çıkan karar protesto edildi

10 Ekim Ankara Katliamı davasından çıkan adaletsiz karar İstanbul'da protesto edildi. Kamu görevlilerinin ihmaline yönelik delilleri görmezden gelerek davayı kapatan mahkemeye tepki gösterildi.

Foto: Evrensel

10 Ekim Ankara Katliamının ihmali olan kamu görevlilerinin yargılanmadığı, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamıyla kapatılan karar duruşması İstanbul Kadıköy’de protesto edildi.

Siyasi parti ve sendikaların katıldığı protesto eyleminde yapılan açıklamada  “Mahkeme bizi yanıltmayacak bir şekilde IŞID örgütünün açığa çıkmaması için özel bir çaba sarf etmiştir” denildi.

Açıklamada örgüt şemasının ve örgüte yardım eden kamu görevlilerinin gizli kalması özellikle gözetildiği vurgulanırken  “Değişik eylemlerde ismi geçen 40 sanık, polis istihbaratı tarafından bilinip teşhir edilebilir olmasına rağmen görmezden gelinmiş ve mahkeme bu sanıkları dosyaya dahil etmemiştir”  ifadesi kullanıldı.

Kararın açıklanmasından sonra katliam mağduru aileler ve avukatlar da duruşma salonunun önünde açıklama yapmışlardı.

‘BİZ İNSAN ÜSTÜ ÇABA GÖSTERDİK’

Aileler karara tepki gösterirken kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun “Bildiğimiz kararı dinledikten sonra da azmimizi kaybetmeyeceğiz” dedi.  

“Hayatlarımızdan iki yıl yargılama, üç yıl da umutlarımız çalındı. Biz insan üstü çaba gösterdik” diyen Coşgun “Biz adaletin bizi iyileştireceğine inanan insanlar olarak hep birlikte büyük bir şeyi başardık.

Adaletin iyileştirici duygusunun karşısında ağlamayacağız ve pes etmeyeceğiz. Adalet demeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

‘GAZİANTEP’İ IŞİD HÜCRESİ HALİNE GETİRENLERİ BİLİYORUZ’

Dava avukatlarından İlke Işık da yaptığı açıklamada “10 Ekim günü o mitingde önlem almayanları, Gaziantep’i IŞİD hücresi haline getirenleri biliyoruz” dedi. 

“Onlar gerçek sorumluları yargılayamadılar diyen Işık “Adalet bu ülkede zor, siz varsınız diye bugün bunlar tutuklu. Bu yüzden tahliye edilmediler. Onlar gerçek sorumluları yargılayamadılar” açıklamasında bulundu.