10 Ekim Katliamı Davası'nda yarın duruşma günü: 'Hesabı verilmedikçe, barış gelmeyecek'

10 Ekim Katliamı Davası'nda yarın duruşma günü: 'Hesabı verilmedikçe, barış gelmeyecek'

Davanın 12. duruşması yarın saat 10.00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 11. Salon’da görülecek.

İleri Haber

10 Ekim Ankara Katliamı davasının tefrik dosyasında 12. duruşma yarın Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Avukatlardan duruşmaya yapılan çağrıda,” Dün, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ydü ancak biliyoruz ki hakikatler açığa çıkmadan ve 2015 döneminde gerçekleştirilen katliamların hesabı verilmeden bu topraklara barış gelmeyecek” ifadeleri kullanıldı.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde 103 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin yargılama sürüyor. 7 Kasım 2016’da başlayan dava, iki yıl sonra 9 sanık hakkında 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilerek sona ermişti. Ardından firari sanıklar yönünden ayrılan dosyanın dava süreci 2018 yılında başladı ve örgüt yöneticiliğinden cezalandırılan Erman Ekici hakkında “insanlığa karşı suç”tan hazırlanan iddianame ile birleştirildi. Firari sanıklar ve insanlığa karşı suç yönünden hala devam eden davada, ne firari sanıklar ne yakalandı ne de onların yakalanmamasında sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin talepler kabul edildi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın üzerinden neredeyse 6 yıl geçmiş olmasına rağmen aileler ile avukatlar, firari sanıkların yakalanması ve katliamın tertiplenmesinde kamu görevlilerinin sorumluluklarının açığa çıkarılması için yıllardır sürdürdüğü inat ve dirençle davalarının peşinde koşuyor.

DURUŞMA YARIN

Davanın 12. duruşması yarın (3 Eylül) saat 10.00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 11. Salon’da görülecek.

‘KATLİAMLARIN HESABI SORULMADAN BARIŞ GELMEYECEK’

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu tarafından duruşmaya yapılan çağrıda, şu ifadeler kullanıldı:

Dün, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ydü ancak biliyoruz ki hakikatler açığa çıkmadan ve 2015 döneminde gerçekleştirilen katliamların hesabı verilmeden bu topraklara barış gelmeyecek.

Bu nedenle adalet talebimize ses olmayı sürdürmeniz amacıyla yarın saat 10.00'da Ankara Adliyesinde bir arada olmak umuduyla.