10 Ekim Barış anıtına faşist saldırı: 'Anıtın tamamı kullanılamaz hale getirilmiş'

10 Ekim Barış anıtına faşist saldırı: 'Anıtın tamamı kullanılamaz hale getirilmiş'

3 yıl önce katıldıkları Barış Mitinginde IŞİD'in saldırısıyla hayatını kaybedenlerin anısına yapılan 10 Ekim anıtına faşist bir saldırı daha oldu.

İleri Haber

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihindeki Barış Mitingi sırasında yaşanan IŞİD katliamı sonrası Gar Meydanı'na dikilen ‘Barış Anıtı’na kendilerine Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) diyen bir grup tarafından faşist saldırı düzenlendi.

Hain saldırıda hayatını kaybeden 100’den fazla yurttaşımızın fotoğraflarının bulunduğu temsili anıtın tahrip edildiği sabah saatlerinde fark edildi. Akşam saatlerinde yapıldığı tahmin edilen çirkin saldırıda anıttaki 'barış' ve 'demokrası' ifadeleri kararlanarak ay-yıldız simgeleri çizildiği, kayıp fotoğraflarının üzerine "Hain PKK" yazıldığı ve faşist örgüt MTTB'nin de imzasının atıldığı görüldü.

KATLİAMIN 3 YILINDA ANITA FAŞİST SALDIRI

Anıt, henüz katliam çok tazeyken bile birçok kez benzer saldırılara uğramıştı. 

Saldırıyla ilgili İleri Haber'e bilgi veren 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehtap Çoşgun anıtın daha önce uğradığı ve  münferit duran saldırıların aksine bu sefer muhatabının doğrudan bilindiği ve anıtın tümüne zarar veren ilk faşist saldırıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

'ASLA ALELADE BİR SALDIRI DEĞİL'

Katliamın 3 yılında ve Ekim ayında yapılan çirkin saldırının planlı ve organize bir saldırı olduğunu belirtilen Çoşgun, artık anıtın herhangi bir saldırıya uğramaması için fiili ve hukuki tüm süreçleri işleteceklerini söyledi. Çoşgun sözlerine, "Ekim ayı bizim için 10 Ekim'le sınırlı bir ay değil, tam da 3. yılında gözümüzün içine baka baka bu saldırılara göz yumulmasına izin vermeyeceğiz. Alelade bir saldırı olduğunu asla düşünmüyoruz. Ne yapılırsa yapılsın hayatlarını kaybedenlerin, ailelerin ve yaralıların bu tip saldırılarla 'terörize' edilmesini kabul etmeyiz. Artık sabrımız tükendi" diyerek devam etti.

AMAÇ PROVOKE ETMEK

Ekim ayında ve anıtın tamamına zarar verilerek ailelerin ve yaralıların provoke editmek istendiğini ifade eden Çoşgun, kayıp yakınları ve aileleri olarak sağduyularını kaybetmeden süreci takip edeceklerini belirtti.