10 Ekim ailelerinden dava öncesi çağrı: 'Birlikte adaletin takipçisi olalım'

10 Ekim ailelerinden dava öncesi çağrı: 'Birlikte adaletin takipçisi olalım'

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, 9 Haziran’da görülecek 10 Ekim Ankara Katliamı davasına katılım çağrısı yaptı. Açıklamada "Artık kim ne biliyorsa ve bunlara ne şekilde dahil olmuşsa bir an önce açıklanmalıdır ki toplumsal bir hesaplaşma başlasın ve katliamların gerçek failleri ortaya çıkarılsın" denildi.

Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde cihatçı terör örgütü IŞİD'in düzenlediği canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 103 yurttaş için adalet arayışı sürüyor.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, 9 Haziran'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesi bir çağrı metni yayınladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski başbakan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarının 2015 yılında yaşanan katliamların mafya-siyaset-bürokrasi-medya arasındaki kirli ilişkilerden bağımsız olmadığını ortaya serdiğini belirten 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu'nun açıklamasında şöyle denildi:

“Artık kim ne biliyorsa ve bunlara ne şekilde dahil olmuşsa bir an önce açıklanmalıdır ki toplumsal bir hesaplaşma başlasın ve katliamların gerçek failleri ortaya çıkarılsın. 

Dava dosyasındaki pek çok belgede varlığına rastladığımız, ‘kirli ilişkiler ağı’nın ortaya çıkarılması için gösterdiğimiz tüm çabalar, yargı makamlarınca reddedilmesiyle sonuçlandırıldı.

9 Haziran 2021 çarşamba günü saat 10.00’da herkesi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşmaya katılmaya, bizlerle birlikte adaletin takipçisi olmaya çağırıyoruz."