10 Ekim aileleri: İkinci defa katlettiler

10 Ekim aileleri: İkinci defa katlettiler

Ankara Garı Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri: “Bizleri ikinci defa katlettiler.”

Ankara Garı Katliamı’nın mağdur aileleri, kendi çabaları ile kurdukları 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin kapatılmasına tepki gösterdi. Derneklerinin “tüzüğündeki teknik eksikler” nedeniyle kapatılmasını “vahim karar” olarak nitelendiren aileler, bu karara rağmen mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.  

‘BİZİ İKİNCİ DEFA KATLETTİLER’

 IŞİD'in 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde yapılan barış mitingine yönelik düzenlediği çifte saldırıda, 103 kişinin yaşamını yitirmiş, 450 kişi de yaralanmıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi iken “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” için geldiği Ankara’da yaşamını yitiren Güney Doğan’ın babası Mustafa Güney, karar için “kabul edilemez” dedi.

“Derneğimizin kapatılması ile birlikte anlaşıldı ki bu iktidar, bu katliamın bizzat sorumlusudur” diyen baba Güney, “Bu kadar ailenin bir araya gelerek acılarını paylaştığı, dayanışma içerisinde örgütlü mücadelesini sürdürdüğü bu derneği kapatmayacaklardı. Bu vahim bir durumdur. Bizi katlettikleri yetmemiş gibi derneğin kapatılması ile bizleri ikinci defa katlettiler. İçime sindiremiyorum” dedi.

‘BU KARAR DEVLETİN KATLİAMA BAKIŞINI GÖSTERİYOR’

Derneklerinin kapatması kararının altında örgütlü mücadelelerine engel olma amacının yattığını ifade eden Güney, şunları söyledi: “Ama ne yaparlarsa yapsınlar bizim örgütlü mücadelemizi engelleyemeyecekler, bizi durduramayacaklar. Biz yine o Gar binası önünde olacağız. Bu karar devletin katliama bakışını gösteriyor. Öyle olmazsa derneği hedef almaz ve kapatmazlardı. Bunlar bizim örgütlü bir şekilde barış isteğimizi engellemeye çalışıyorlar. Bunlar barıştan korkuyorlar. Çocuklarımız ‘savaşa dur’ dedikleri için katledildi. Ama maalesef barışı yerine savaşı isteyenler ikinci defa bizi katlettiler.”

 'ACILARIMIZI PAYLAŞMAMIZA TAHAMMÜL EDEMEDİLER’

Katliamda annesi Meryem Bulut’u kaybeden Adnan Bulut ise, karara yönelik tepkisini “Acılarımızı paylaşmamıza tahammül edemediler” sözleriyle dile getirdi.  

Yaşamını yitiren annesinin aynı zamanda bir “Barış Annesi” olduğunu hatırlatan Adnan Bulut, karara dair “Derneğimizi kapatmaları, bize nasıl bir kin ve nefret ile yaklaştıklarının göstergesidir. Şaşkınız bu karara. Bizler acılarımızı paylaşırken, bunlar bizim acılarımızı paylaşmamıza dahi tahammül edemedi. Örgütlü yapımızdan korktular. Bizim şehitlerimiz, ölümler olmasın diye şehit oldu. Barışı haykırdıkları için hedef haline geldi derneğimiz. O dönemde barışı haykırdık diye canımızdan olduk. Bugün ise derneğimiz kapatıldı. Türkiye’nin en değerli insanları katledildi. O günden bu güne sadece kan, acı ve ölüm var. Başka bir şeye şahit olmadık. Ama derneğin kapatılması mücadelemizi engellemeyecek. Derneğimiz kapatsalar dahi davamız mahşere kadar sürecektir” ifadelerini kullandı.

‘HER YERDE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Katliamın bir diğer mağduru ise, 20 yaşındaki kızı Elif Kanlıoğlu’nu kaybeden Öznür Kanlıoğlu. Alınan karar ile birlikte öfkelerinin daha da büyüdüğünü söyleyen Kanlıoğlu, “Derneğimizi kapatmış olmaları bizim açımızdan bir şey değiştirmez. Biz mağdur aileleri olarak her yerde mücadelemize devam edeceğiz. Son nefesime kadar davanın peşinde olacağım” dedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Selman Güzelyüz’ün haberine göre katliamda İnşaat İşçileri Sendikası üyesi olan eşi İsmail Kızılçay’ı kaybeden Serpil Kızılçay da sorumluların cezalandırılması gerekirken bunun yerine derneklerinin kapatıldığını ifade etti. Kızılçay, verilen kararın kendilerini verdikleri mücadelelerinden alıkoyamayacağının altını çizdi.