1 Nisan şakası değil, AKP: Bakan Selçuk, Erdoğan'ı yalanladı...

1 Nisan şakası değil, AKP: Bakan Selçuk, Erdoğan'ı yalanladı...

Erdoğan, MEB’in uzaktan eğitim sürecinde “2 milyon tablet” dağıttığını açıklarken Bakan Ziya Selçuk ise bu sayının mart ayı sonunda 660 bin olmasını hedeflediklerini söyledi.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 12 Şubat 2021’de yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “2 milyon tablet” dağıttığını iddia etmişti. CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini 31 Mart 2021’de yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise “500 bin tablet bilgisayarın dağıtımı tamamlanmış, bu sayının Mart 2021 sonunda 660 bin adedi geçmesi hedeflenmiştir’’ dedi.

Erdoğan, 12 Şubat 2021 tarihinde Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binasıyla Çayeli Eğitim Fakültesi ek binası açılış programına katılmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı 40 bin tableti eleştirmişti. Erdoğan, MEB’in “2 milyon tablet” dağıttığını ve sadece Antep'te Şahinbey Belediyesi’nin 50 bin tablet dağıttığını öne sürmüştü.

MEB ‘660 BİNİ GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ’ DEDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği yanıtta ise MEB’in 2 milyon tabletin yarısını dahi dağıtamadığı ortaya çıktı. Bakan Selçuk, Tanrıkulu’nun soru önergesine 31 Mart 2021 tarihinde verdiği yanıtta, “Dağıtımı yapılan 500 bin tablet bilgisayarla birlikte 4,5G GSM hatlı 25 GB kotalı internet paketi dağıtımı tamamlanmıştır. Bakanlığımızca tablet bilgisayar ve internet paketi dağıtımı tedarik sürecine bağlı olarak 2021 yılında mart ayı sonunda 660 bin adedi geçmesi hedeflenmiştir” dedi.

Bakan Selçuk, Erdoğan’ın ‘2 milyon tablet’ açıklamasından önce 2 Şubat’ta ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e 359 bin 120 tablet dağıtıldığını açıklamıştı

ŞAHİNBEY’DE DAĞITILAN TABLET SAYISI DA YALAN ÇIKTI

Öte yandan, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Askıda Tablet Kampanyası’na ilişkin kendi kurumsal web sitelerinde yer alan haberlerde, Şahinbey’in dağıttığı tablet sayısı 20 bin olarak duyurulmuştu. Haberlerde yer verilen sayıya göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 20 bin, Şahinbey Belediyesi 20 bin, Şehitkamil Belediyesi 10 bin ve Organize Sanayi Bölgesi’nden de (OSB) 10 bin olmak üzere toplamda 60 bin tablet dağıtıldı. 

DAHA FAZLA