1 Mayıs'ta yitirilenler anıldı

1 Mayıs'ta yitirilenler anıldı

Kazancı Yokuşu'ndaki anmada, yitirilenler için yapılan saygı duruşunun ardından 1 Mayıs Marşı söylendi. Son olarak Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıldı.

İleri Haber

1 Mayıs 1977'de yitirilenler için Taksim’de bir anma düzenlendi. Kazancı Yokuşu’ndaki anmada, karanfiller bırakılırken, 1 Mayıs Marşı okundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK); Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB); Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde, 1977'deki 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde yitirilenler Taksim Kazancı Yokuşu’nda anıldı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle minimum sayıda temsilcinin bulunduğu anmaya Türkiye İşçi Partisi (TİP); Emek Partisi (EMEP); Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP); Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP 1920) temsilcileri ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Sezai Temelli, Saruhan Oluç, Züleyha Gülüm, Oya Ersoy ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Anmada, yitirilenler için yapılan saygı duruşunun ardından 1 Mayıs Marşı söylendi. Son olarak Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıldı.

MEHMET AKİF DALCI UNUTULMADI

Kazancı Yokuşu'ndaki anmanın ardından Şişhane'ye geçildi. 1 Mayıs 1989'da polis kurşunuyla katledilen Mehmet Akif Dalcı, vurulduğu yerde anıldı.