1 Mayıs'ta çelenk bırakmak isteyen DİSK yöneticileri gözaltına alındı

1 Mayıs'ta çelenk bırakmak isteyen DİSK yöneticileri gözaltına alındı

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen DİSK yöneticileri ve çok sayıda siyasi parti yöneticisi gözaltına alındı.

Fotoğraf ve videolar: Emre Orman

İleri Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlamasında kutlanılırken, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticileri Genel Merkez binası önünde yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun da aralarında olduğu sendika yöneticileri ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Halkevleri yöneticileri de gözaltına alındı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, CHP Milletvekili Ali Şeker ve HDP Milletvekili Oya Ersoy'un da katıldığı anma programında, DİSK'in bırakmak istediği çelenk polisler tarafından parçalandı.

Polisin saldırısı sonucu gözlüğü kırılan DİSK yöneticisi, gözaltı sonrasında yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yaparken gözaltına alındı.

Beşiktaş'ta yer alan Genel Merkez binası, sabah erken saatlerden itibaren polis ablukasına alınmış ve binaya çıkan sokaklara çok sayıda polis yerleşmişti.

YARIM KALAN İŞİ HALKIN VEKİLLERİ BİTİRDİ

DİSK yöneticilerinin gözaltına alınması üzerine DİSK'in çelengini TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Ali Şeker ve Turan Aydoğan ile HDP'li vekiller Ahmet Şık, Oya Ersoy, Serpil Kemalbay, Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı.