Onur Emre Yağan

1993 yılından bu yana örgütlü sosyalist mücadele içinde yer alıyor. 2012 yılında gazeteciliğe başlayan Yağan, 2014 yılında kuruluşundan bugüne İleri Haber’de köşe yazarlığı yapıyor. Türkiye İşçi Partisi’nin yeniden kuruluş sürecinde de görev alan Yağan’ın, “Türkiye’nin Laiklik Kavgası”, “Sosyalizmin Yön Arayışı”, “Lenin Okuma Kılavuzu” ve “Marx Okuma Kılavuzu” isimli kitaplarda ve çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunuyor.
Köşe yazarları

Solda ‘siyasal strateji’ tartışma zamanı…

Tahmin edilebilir bir gelecekte, tüm yatırımımızı yapabileceğimiz, kendiliğinden ve aniden patlayacak, kitlesel ve her politik özneyi peşinden sürükleyerek iddialı hale getirecek bir hareketlilik beklemiyorsak, dönüp bakacağımız yer mevcut sosyalist birikimimiz, elde ettiğimiz verili kazanımlar, devrimci kadrolar ve mücadele ortaklığımızdır…

Köşe yazarları

İttifaktan sonra: 'Türkiyelileşme'nin sonu mu geldi?

Kürt halkının haklı, meşru ve artık acil sayılması gereken taleplerinin Türkiye’nin diğer halkları ve işçi sınıfı içinde savunulmasının ve kabul edilebilir hale gelmesinin siyasal araçlarını, politik dilini ve ittifak kültürünü oluşturma sorumluluğu da hala omuzlarımızdadır…

Köşe yazarları

"Anti-komünizm dini" ve yeni McCarthycilik…

Türkiye’de daha düne kadar, ABD’nin Irak işgalini demokrasi ve özgürlük demagojisiyle destekleyen, Suriye’de meşru hükümeti devirmek için cihada soyunup savaş çağrısı yapanlar, bu defa sanki koşulsuz barışı ve ülkelerin egemenlik haklarını savunuyormuş gibi görünüp NATO’nun uluslararası çıkarlarının ve ABD dış politikasının polisliğini yapmaya başladılar.

Köşe yazarları

‘Özgürlük’le çökertilen ülke: Irak

Amerika, Körfez Savaşı sırasında yarım bıraktığı Irak’ın işgalini 2003 yılında tamamladı. Irak, deyim yerindeyse bir daha toparlanamayacak biçimde belinden kırıldı. ABD’li seçkinlerin çoğu, baba Bush’un ilan ettiği “Yeni Dünya Düzeni” paradigmasını, oğul Bush’un bir imparatorlukla taçlandırmasını istiyordu.

Köşe yazarları

AKP’nin sonu ve kavganın ortası…

Yumuşak geçiş peşinde olan düzen içi muhalif öznelerin konumu ve çok esaslı saldırılar karşısında takındıkları tutum, Türkiye’de AKP’ye muhalefet etme ve AKP sonrası yeni dönem fikrini oluşturma görevinin sosyalist hareketimizin omuzlarında olduğunu da kanıtlamıştır.