Zülal Tütüncü anıldı: Düşlerindeki maviliği yaşatacağız

Zülal Tütüncü anıldı: Düşlerindeki maviliği yaşatacağız

Ege Üniversitesi öğrencileri önceki gün Günhan Ö. isimli şahıs tarafından öldürülen, Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Zülal Tütüncü için Edebiyat Fakültesi Ara Bahçe’de anma yaptı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ara Bahçe'de gerçekleştirilen anmaya Zülal'in arkadaşları ve diğer üniversite öğrencileri katıldı. "Düşlerindeki maviliği yaşatacağız" ve "Kadın cinayetlerini meşrulaştıramazsınız" yazılı pankartla gerçekleşen anmada, Zülal Tütüncü'nün arkadaşları ve öğretmenleri konuşma yaptı.

Yaşanan olaydan dolayı üzüntüsünü dile getiren Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Şerife Yalçınkaya, kadın cinayetlerinin politik olduğuna değinerek, takipçisi olacaklarını ve kadın olarak susmayacaklarını belirtti.

'ÖLDÜRÜLEN KADINLARIMIZIN SESİ OLARAK KULAKLARDA YANKILANACAĞIZ'

Zülal’in sınıf arkadaşları adına konuşan Ezgi Yavuz ise, “Bugün burada kadınların toprağı olmadığı, bu vahşi ve acı gerçeği bir kez daha gözler önüne sermek için toplandık. Bizim bir kadınımız daha katledilerek öldürüldü. Sınıf arkadaşımız, dostumuz, güler yüzlümüz, mavişimiz, Zülal’imiz vahşice bir cinayete kurban gitti. Bugün bizim sesimiz; Zülalin sesi, annelerimizin sesi, kız kardeşlerimizin sesi, ebediyen susturulan kadınlarımızın sesi olacak. Bize bırakılan şey ya konuşmak ya da öldürülmek. Biz artık susmayacağız. Biz artık şiddet gören, işkence çeken, öldürülen kadınlarımızın sesi olarak kulaklarda yankılanacağız.  Kayıplarımızı geri getiremeyecek olsak da artık susmayalım” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA