Zorunlu 'kutlu doğum etkinliği' Meclis gündeminde

Zorunlu 'kutlu doğum etkinliği' Meclis gündeminde

CHP’li Yılmaz, Batıkent’te bulunan Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoklama tehdidiyle “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katılıma zorlanmasını Meclis gündemine  taşıdı. Yılmaz, “Lisede düzenlenen etkinliğe katılması için öğrencilere baskı yapılmış mıdır? Görevliler bu zorlama yetkisini nereden almışlardır? Baskı yapıldı ise baskı yapan görevliler hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?” sorularını yöneltti. 

İleri Haber

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Batıkent’te bulunan Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoklama tehdidiyle “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katılıma zorlanmasını Meclis gündemine taşıdı. Etkinliğin içeriğini soran Yılmaz, “Lisede düzenlenen etkinliğe katılması için öğrencilere baskı yapılmış mıdır? Görevliler bu zorlama yetkisini nereden almışlardır? Baskı yapıldı ise baskı yapan görevliler hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?” dedi.

Söz konusu haberi İleri Haber "Öğrencilere yoklama zoruyla ‘kutlu doğum’ etkinliği" başlığıyla gündeme getirmişti.

Yılmaz'ın Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular şöyle:

1-Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi’nde  “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği düzenlendiği iddiaları doğru mudur? 

2-Etkinlik Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde midir? Etkinliği düzenleyen kurum hangisidir? Etkinliğin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlendiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? 

3-Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinliğin içeriği nedir? Lisede düzenlenen etkinliğe katılması için öğrencilere baskı yapılmış mıdır? Görevliler bu zorlama yetkisini nereden almışlardır? Baskı yapıldı ise baskı yapan görevliler hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır? 

4-Etkinlik ders saatinde mi düzenlenmiştir? Etkinlik saati hangi derslere denk gelmiştir? Öğrenciler yoklama ile tehdit edilmiş midir? Etkinlik esnasında yoklama alınmış mıdır? 

5-Kaç öğrenci bu yoklamalı etkinliğe katılmıştır? Sınıflar kaçar kişiliktir? 

6-Bu etkinlik ders saatlerinde oldu ise eğitim programındaki aksama telafi edilecek midir? 

7-Söz konusu dini etkinliğin imam eşliğinde yapıldığı iddiaları doğru mudur? 

8-Görevlendirilen imamlar okullarda yaptıkları çalışmalar nedeniyle ek ücret almakta mıdır? Almakta ise ödenen etkinlik ücretini kim karşılamaktadır? 

9-Ankara’da kaç okulda Mevlid-i Nebi etkinlikleri planlanmıştır? Etkinliklere katılım için zorlama devam edecek midir?