Zorla evlendirilmeye karşı çıkan Sinem ailesi tarafından katledildi

Zorla evlendirilmeye karşı çıkan Sinem ailesi tarafından katledildi

İstanbul’da ailesinin zorla evlendirmek istemesine karşı çıkan Sinem Ç. 2 erkek kardeşi tarafından öldürüldü.

İstanbul, Arnavutköy’de önceki gün Sinem Ç., erkek kardeşleri tarafından katledildi. Erzurum’da yaşayan ve 6 Mayıs’ta 18 yaşına giren Sinem Ç., 2 yıldır Ahmet B. ile sevgiliydi. Ailesi, genç kadını başka biriyle evlendirmek istedi. Ailesinin zorla evlendirmek istemesine karşı çıkıp sevgilisinin yanına İstanbul'a giden Sinem Ç., Erzurum’dan gelen 2 erkek kardeşi tarafından öldürüldü.

Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın aktardığına göre; Erzurum’dan İstanbul’a gelen Sinem Ç., sevgilisi Ahmet B.'nin Arnavutköy’deki ablasının evine yerleşti. Sinem’in ailesi, “töre gereği” gerekçesiyle cinayeti planladı.

‘SENİ DE GEBERTECEĞİZ’

Sinem Ç.'den yaşça büyük erkek kardeşleri ve enişteleri Erzurum’dan yola çıktı. Önce İzmir’e giden, buradan araç kiralayan İsmet ve Vedat Ç. ile enişteleri Bayram Ç. İstanbul’a geldi. Kısa sürede Sinem'in izini bulan erkek kardeşler, eve gidip Sinem’i dışarıya çağırdı. Erkek kardeşlerden Vedat Ç., genç kadını silahla vurarak öldürdü. Zanlılar kaçarak kayıplara karışırken, ambulansla Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın kurtarılamadı. Hastaneye giden Ahmet B., genç kadının erkek kardeşleri tarafından arandı ve “Senin de sonun kardeşimiz gibi olacak bekle seni de geberteceğiz. O ölümü sen de tadacaksın” şeklinde tehdit edildi.

‘NAMUSUMUZU TEMİZLEDİK’

Cinayetin ardından çalışmalara başlayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlılarını tespit etti. Aracın GPRS kayıtlarından yola çıkılarak zanlılar Vedat Ç. ile enişte Bayram Ç.’yi Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde yakaladı.

Gözaltına alınan her 2 zanlı da İstanbul’a gönderildi. Cinayet için İstanbul’a gelen diğer erkek kardeş İsmet Ç.’nin ise arandığı bildirildi. İstanbul Asayiş Şubesi’ne getirilen zanlıların ilk ifadelerinde “Töremiz bunu gerektiriyordu, namusumuzu temizledik” dedikleri öğrenildi.

DAHA FAZLA